Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Kerületi művészek

Kőszegi Anna Mária kárpitművész

Életrajz:

1959. december 21-én született Budapesten. Tanulmányok: Képző- és Iparművészeti Gimnázium (Budapest), 1978-ban ötvös, 1979-ben gobelin, falikárpitszövés szakon érettségizett. Mesterek: Lázár Margit gobelinszövő, Mészáros Géza festőművész, Kókay Krisztina textilművész, Kecskés Ágnes textilművész. Tanulmányutak: 1976 Olaszország, Franciaország, NDK, 1980 Kanada, USA, Szovjetunió, Törökország, 1981 Bulgária, Románia, 1989 Kanada, USA, 1994 Ausztria, 2000 Németország, Ausztria, 2002 Jordánia.
Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Kárpitművészek Egyesületének


Munkáim gondolataimról szólnak a körülöttem megnyilvánuló, általam helyesen, vagy rosszul értelmezett és érzékelt világról. Legjobban az ember foglalkoztat. Milyensége, jelleme, gondolatai, tettei. A hozzá és életéhez kapcsolódó betartandó törvényszerűségek és értékek. Legyenek azok írottak vagy láthatatlanul kerengők. Ilyen értelemben szövök írásokat, betűket is. Ezek sokszor részlegesen eltünedezők, hiányosságuk okán nem teljesen érthetőek, értelmezhetőek. Pontosan ahogyan az életben is eltűnnek és előkerülnek, kiegészülnek és hiányosak maradnak, azzá válnak események, gondolatok, tárgyak, emlékek. Ez az ismerete, a tudás hiánya, a pusztulás és az újjászületés. Minden művemnek több rétegű mondanivalót, tartalmat adok. Egy egyszerűbbet, több embernek érthetőbbet, felismerhetőbbet és egy absztraháltabbat, mélyebb filozófiai tartalommal bírót. Gondolkodtatni szeretnék és tükröt tartani. Ez az oka annak is, hogy mivel a műalkotás szemlélőjének sokszor szükségesek a művész által szolgáltatott mankók a gondolatok elindításához ezért arra törekszem, hogy általában olyan egyszavas címeket válasszak melyek kifejezik az egyben lévő többet.”Kiállítások (2000-től):

Csoportos kiállítások:

  • 2004: Washington D.C., The Textile Museum - By Hand in the Electronic Age: Contemporary Tapestry
  • 2003: Magyar kultúra napja, Erdős Renée Ház
  • 2002: Rákoshegy, XVII. kerületi képzőművészek
  • 2002: Genf, ENSZ Palota
  • 2002: Sopron, Festőterem
  • 2002: Magyar Kultúra Napja, Erdős Renée Ház
  • 2001: Kárpit Nemzetközi Milleniumi Kortárs Kiállítás, Szépművészeti Múzeum
  • 2000: Nemzetközi Miniatűr-textilbiennálé, Szombathely
  • 2000: Kecskemét, Petőfi-kiállítás

Egyéni kiállítások:

  • 2001: Sopron

Művek gyűjteményekben, köztéren, középületben (válogatás):
Dávid álma (Barkóczi József festőművésszel közös); szövött falikárpit (Iparművészeti Múzeum); Szövött falikárpit (XVII. kerületi Polgármesteri Hivatal); „Kárpit Határok Nélkül” Milleniumi kárpit (kollégákkal közös mű egy részlete), Iparművészeti Múzeum; „Ősz” c. kárpit, Pannónia Med Hotel (Sopron); „Relikviák”, szövött falikárpit, Polgármesteri Hivatal (Kecel)Elérhetőség:

1173 Budapest, Földműves utca 18. III. emelet, Telefon: 256-29-61

Kulturális események
febr. 15. - márc. 17.
febr. 22. - márc. 14.
febr. 29. 14:00