Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Kultúra

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata kinyilvánítja, hogy a közművelődéshez való jog gyakorlását közérdeknek, a közművelődési tevékenységek támogatását közcélnak tartja. A közművelődést olyan értékhordozó közösségi tevékenységnek tekinti, amely a lakosság életminőségét javíthatja, ezért fontosnak tartja az önkormányzati feladatvállalást és azok megvalósításában résztvevő intézmények és szervezetek támogatását.

 

Az Önkormányzat feladatának tekinti az intézményi feltételekben ellátott, a kerületrészeket illetően kiegyenlített, azonban a szakmai tevékenység és a szolgáltatás tekintetében eltérő intézmények megfelelő, azonos szintre hozását. Gondoskodik a közelmúltban létesített közművelődési intézmények infrastrukturális fejlesztése mellett, a már régebben működő intézmények felújításáról, fejlesztéséről.

 

Rákosmente Önkormányzata megalkotta a 7/2019. (II. 28.) számú rendeletet, a helyi közművelődésről, amellyel a Képviselő-testület célja, hogy a helyi társadalom művelődési és kulturális igényeinek figyelembevételével – a helyi hagyományok, lehetőségek és sajátosságok alapján – egységes alapelvek szerint határozza meg az általa támogatandó közművelődési tevékenységek körét, azok ellátásának módját és feltételeit, a szakmai és a finanszírozási alapelveket, továbbá, hogy jogszabályi keretet teremtsen a közösségi művelődéshez méltó, esztétikus környezet és infrastruktúra biztosításához, a XVII. kerület és elődközségei nemzeti és nemzetiségi hagyományainak ápolásához, a helyi társadalom kiemelkedő közösségei, személyiségei szerepének növeléséhez, a helyi értékek védelmének erősítéséhez, a helyi kulturális nyilvánosság és tájékoztatás fejlesztéséhez.

Rákosmenti Polgármesteri Hivatal művelődési ügyintézői elérhetőek a
+36 1 2533371-es és +36 1 2533372 -es telefonszámokon.