Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Napraforgó BölcsődeIntézmény mottója:

„Szent kincs a gyermek teste-lelke,
Szeretni kell azt melegen,
És fölnevelni féltő gonddal,
Hogy tiszta és erős legyen!”

(Szemlér Ferenc)
Elérhetőségek:

Cím: 1173 Bp. Sági u. 5.
Tel:  256 6382
Fax:  256 6382
E-mail: napraforgo@rakosmentibolcsodek.hu


Intézményvezető és elérhetősége:

Bazala Gáborné

Intézmény célja / tevékenységének rövid leírása:

Bölcsődénk azzal a céllal jött létre, hogy a XVII. kerületben élő kisgyermekes családok számára elhelyezést biztosítson a gyermek 20 hetes korától 3 éves koráig, napközbeni ellátás keretében.
A bölcsődében 80 kisgyerek gondozását és nevelését végezzük.
Törekszünk arra, hogy a gyermekek fizikai és szellemi biztonságának megteremtésével, odaforduló szeretettel, elfogadásával, a gyermek kompetenciájának figyelembevételével, tapasztalati lehetőségek biztosításával, viselkedési minták nyújtásával segítsük a harmonikus fejlődésüket.


Célunk, hogy minden szülő nyugodtan végezhesse a munkáját annak tudatában, hogy a ránk bízott kisgyermekeket biztonságban, egészséges környezetben, legjobb tudásunk szerint gondozzuk és neveljük.
A bölcsődében 6 órától 18 óráig fogadjuk a gyermekeket, figyelembe vettük a szülők munkakezdését és befejezését, valamint az utazási időt.
A gyerekek a napi négyszeres étkezéssel tápanyagszükségletük 3/4 részét a bölcsődében kapják. A korszerű táplálkozási elvek és konyhatechnológiai eljárások figyelembevételével az élelmezésvezető és a dietetikus közösen állítja össze a változatos, idényszerű étlapot.Az intézményt gyermekorvos látogatja, aki elkészíti a bölcsődébe kerülő gyermekek státuszát, időszakos orvosi vizsgálatot végez, hasznos tanácsokkal látja el a szülőket.
A bölcsődei zenei nevelést óvodapedagógus végzi, aki heti egy alkalommal a kisgyerekek zenei ízlését és esztétikai fogékonyságát fejleszti.
2010 augusztusában európai uniós pályázati pénzből akadály mentesítették Bölcsődénket.
A Sági utcai Bölcsődéért Oktatási Alapítvány (adószám: 18172643-1-42) lehetővé teszi olyan eszközök vásárlását, amelyek a bölcsőde életét még színesebbé teszik.
Havi rendszerességgel működik intézményünkben a Napraforgó Baba-Mama Klub, mint bölcsődei szolgáltatás. Célja: közösséget kínálni a kisgyermekes anyáknak, ahol a gondozónőtől segítséget, támogatást kaphatnak, illetve kicserélhetik a tapasztalataikat a hasonló helyzetű anyákkal, megismerhetik egymás problémakezelő gyakorlatát, jó mintákat kaphatnak. Gyermekorvos, pszichológus is segíti a munkát.Elérhetőségek:
Cím: 1173 Bp. Sági u. 5.
Tel: 256 6382
Fax: 256 6382
E-mail: levelet küldök
Kattintson ide a képgalériához