Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód


Tisztelt Adózóink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy bővült azon személyek köre, akik a gépjárműadó alól mentességet kaphatnak.
A gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény 5. § f) pontja alapján mentes az adó alól, a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő adóalany, valamint a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő személyt rendszeresen szállító, vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozó adóalany egy darab – 100 kW teljesítményt meg nem haladó, nem a külön jogszabály szerinti személytaxi-szolgáltatásra és személygépkocsis személyszállító szolgáltatásra használt – személygépkocsija után legfeljebb 13.000.- Ft /adóév erejéig. Ha a mentességre jogosult adóalany adóalanyisága és adókötelezettsége az adóévben több személygépkocsi után is fennáll, akkor a mentesség kizárólag egy, a legkisebb teljesítményű személygépkocsi után jár.
Kérjük, az egyéb fogyatékossággal (például: autista, látássérült, hallássérült) élő adózókat, hogy a részletszabályokról érdeklődjenek ügyintézőinknél.

Budapest, 2017. március 14.

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 55/B. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az önkormányzati adóhatóság a helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a százezer – magánszemélyek esetében az ötvenezer – forintot elérő, 90 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozással rendelkező adózó nevét (elnevezését), lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, adóazonosító számát és az adótartozás összegét a helyben szokásos módon közzéteheti.

Az adóslistát a negyedévente zárásokat követően az adócsoport rendszeresen felülvizsgálja. Ezúton is kérem a listán szereplő hátralékosokat, hogy adótartozásukat az önkormányzatnak mielőbb megfizetni szíveskedjenek.

Kérem, hogy a befizetés előtt az adócsoport ügyintézőjével, Andóné Szőke Szilviával (Elérhetőségek: 2533-560, e-mail: andoneszoke.szilvia@rakosmente.hu) egyeztetni szíveskedjenek.

Ez év májusában és októberében kerül sor fizetési felhívás kiküldésére, annak érdekében, hogy az adózók tartozásaikat rendezzék. Minden olyan személy részére, aki a fizetési felhívásra reagált biztosítjuk a részletfizetés lehetőségét és mellőzzük adatainak nyilvánosságra hozatalát.

Amennyiben Ön a hátralékát rendezte és ennek megtörténtét jelzi az adócsoport felé, haladéktalanul intézkedem az adóslistáról történő törléséről.

Budapest, 2017. március 14.

Dr. Rúzsa Ágnes
jegyző