Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Tisztelt Adózóink!

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy 2017. július 24. – 2017. augusztus 6. között az Adócsoportban az ügyfélfogadás szünetel.

Az igazgatási szünet ideje alatt az Ügyfélszolgálati Csoport munkatársa teljes munkaidőben ügyeletet tart, így kérjük, hogy amennyiben sürgősen adóigazolásra van szükségük, azt ott jelezni szíveskedjenek.

Az első munkanap 2017. augusztus 7. hétfő, ügyfélfogadás lesz 13:00 órától 18:00 óráig.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

Budapest, 2017. július 11.

Adócsoport

Tisztelt Adózóink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy bővült azon személyek köre, akik a gépjárműadó alól mentességet kaphatnak.
A gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény 5. § f) pontja alapján mentes az adó alól, a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő adóalany, valamint a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő személyt rendszeresen szállító, vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozó adóalany egy darab – 100 kW teljesítményt meg nem haladó, nem a külön jogszabály szerinti személytaxi-szolgáltatásra és személygépkocsis személyszállító szolgáltatásra használt – személygépkocsija után legfeljebb 13.000.- Ft /adóév erejéig. Ha a mentességre jogosult adóalany adóalanyisága és adókötelezettsége az adóévben több személygépkocsi után is fennáll, akkor a mentesség kizárólag egy, a legkisebb teljesítményű személygépkocsi után jár.
Kérjük, az egyéb fogyatékossággal (például: autista, látássérült, hallássérült) élő adózókat, hogy a részletszabályokról érdeklődjenek ügyintézőinknél.

Budapest, 2017. március 14.

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 55/B. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az önkormányzati adóhatóság a helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a százezer – magánszemélyek esetében az ötvenezer – forintot elérő, 90 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozással rendelkező adózó nevét (elnevezését), lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, adóazonosító számát és az adótartozás összegét a helyben szokásos módon közzéteheti.

Az adóslistát a negyedévente zárásokat követően az adócsoport rendszeresen felülvizsgálja. Ezúton is kérem a listán szereplő hátralékosokat, hogy adótartozásukat az önkormányzatnak mielőbb megfizetni szíveskedjenek.

Kérem, hogy a befizetés előtt az adócsoport ügyintézőjével, Andóné Szőke Szilviával (Elérhetőségek: 2533-560, e-mail: andoneszoke.szilvia@rakosmente.hu) egyeztetni szíveskedjenek, mert a lista nem tartalmazza az esedékes bírság- és pótléktartozásokat, továbbá nem tartalmazza a 90 napnál rövidebb ideig fennálló tartozások összegét sem.

Amennyiben Ön a hátralékát rendezte és ennek megtörténtét jelzi az adócsoport felé, haladéktalanul intézkedem az adóslistáról történő törléséről.

Budapest, 2017. március 14

.
Dr. Rúzsa Ágnes
jegyző