Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód


Tisztelt Adózóink! 


Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy 2021. január 1. napjától a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat a Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) látja el. A 2021. évtől kezdődő időszakra járó adót az Nemzeti Adó- és Vámhivatal számlájára kell megfizetni, az általa 2021. évben megküldésre kerülő határozata alapján.

2021. január 1. napját megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben továbbra is önkormányzati adóhatóságunk az illetékes, ezért a 2020. december 31. napjáig fennálló gépjárműadó tartozásokat az önkormányzati adóhatóság 11784009-15517007-08970000 számú gépjárműadó számlájára kell megfizetni.

A változásokról a gépjárműadó tulajdonosoknak és üzembentartóknak továbbra sem kell adatbejelentést tenniük az állami adóhatóság felé. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásból a 2021. január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat közli a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal. 

Az önkormányzati adóhatóság is adatot szolgáltat az Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára a gépjárműadó mentességekről és szüneteltetésről. 2021. január 1. napját követően az új mentességekről, adókedvezményekről a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt szíveskedjenek tájékoztatni.

A változásokkal kapcsolatos információk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alábbi hivatalos honlapján tekinthetők meg. https://nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Gepjarmuado__mi_valto20201222.html 

Tisztelettel:

Andóné Szőke Szilvia

csoportvezető


Tisztelt Adózóink!

A 2020. évi adószámla kivonatok postázásával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:

Vállalkozók (jogi személyek), egyéni vállalkozók részére 2020. március 12. napjáig bezárólag cégkapura megküldésre került az adószámla kivonat. Azon magánszemélyek részére, akik elektronikus kapcsolattartásról rendelkeztek, ügyfélkapujukra szintén kézbesítésre került az adószámla kivonat.

Magánszemélyek postai úton történő értesítése folyamatban van, várhatóan 2020. március 16-i héten mindenki kézhez kapja az adószámla kivonatot.

Azoknál az adózóknál, akik határozatban értesülnek fizetési kötelezettségükről, a befizetési határidő a határozat véglegessé válástól számított 15 nap (ez a gyakorlatban a kézhezvételtől számított 30 nap).

A késedelmes postázásért szíves elnézésüket kérjük!

Tisztelettel:

dr. Tiletzky Veronika

csoportvezető
Tisztelt Adózóink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy elektronikus ügyintézéshez szükséges általános kitöltési útmutatót az alábbi helyen tekinthetik meg.

Általános Kitöltési Útmutató

Budapest, 2019. augusztus 5.

Tiszteltettel:

Adócsoport