Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete

Andó Miklós Többpárti Frakció MSZP
2. sz. EVK képviselő
Fogadóóra időpontja: bejelentkezés esetén, minden hónap első hétfőjén 18.00 órától, vagy megegyezés szerint.

Fogadóórára bejelentkezés telefonszáma: +3620/2865569

Fogadóóra helyszíne: Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola (1173 Budapest, Újlak utca 110.)

e-mail: ando.miklos@rakosmente.hu

Bizottsági tagsága: a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság alelnöke
1951-ben születtem, kisgyermek korom óta Budapesten élek. Feleségemmel és gyerekeimmel ’84-ben költöztünk az Újlak utcai lakótelepre. Három fiam azóta külön költözött, egyikük azonban családjával a kerületben maradt. Gépészmérnöki, építészmérnöki és mérnöktanári diplomát szereztem a Budapesti Műszaki Egyetemen. Munkahelyeim a Ganz-Mávag, az Antenna-Hungária, a Betonútépítő és a Vegyépszer voltak, ahol létesítmények tervezésével, beruházásával és kivitelezésével foglalkoztam projektvezetőként. Utolsó megbízatásom a Vegyépszer magasépítési munkáinak garanciális befejezése és pénzügyi lezárása volt. 2009-ben lettem nyugdíjas. 1998-tól a Városfejlesztési Bizottság külsős tagjaként, majd az MSZP egyéni képviselőjeként, 2002-2006-ig a bizottság elnökeként vettem részt a kerület fejlesztési munkáiban.

Képviselői programom:

Lakótelepünk életkora és az egyes épületek műszaki állapota már szükségessé teszik, hogy a felújítások elvégzésére az Önkormányzat dolgozzon ki egy olyan támogatási rendszert, amelynél a fizetésképtelen lakók miatti forráshiányt pótolni lehet. Ugyanakkor szigorúbb és betartható szabályozás szükséges a lakóközösség védelme és nyugalma miatt a szándékosan nem fizetők, illetve a környezetüket zavarók és lakásukat elhanyagolókkal szemben.
Folytatni kell az évekkel ezelőtt abbahagyott parkolókialakítást, különös tekintettel a sétáló utak melletti zöldterületek pusztulására.
A bekerített zöldterületek gyerek- és lakóbarát használata további zárt kutyasétáltatók kialakításával oldhatók meg.
Miután lakótelepünk a légúti allergiás megbetegedésekben Budapest egyik kiemelkedő körzete, a műveletlen elhanyagolt területeken a gyomirtásra nagyobb figyelmet kell fordítani.
Vagyonnyilatkozat
01_2019_okt (pdf 4 639,0 KB)
02_2019 (pdf 3 696,7 KB)