Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat

A főváros és elővárosi gyűrű alkotta budapesti agglomeráció az ország legversenyképesebb területe, legfontosabb kapcsolódási pontja, amely egyedülállóan alkalmas arra, hogy rajta keresztül hazánk egésze bekapcsolódjon az európai, ill. a globális gazdasági, társadalmi, kulturális vérkeringésbe.
A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat működési kerületeinek nagy részén kiterjedt zöld területek találhatóak, amelyekből két természetvédelmi területté van nyilvánítva.


                  

A mezőőri tevékenység illetékessége 5 Önkormányzat által meghatározott működési területére terjed ki.

XVI. kerületben 1.122 ha
XVII. kerületben 3.115 ha
X. kerületben 304 ha
XV. kerületben 810 ha (2020. december 31. napjáig)
XVIII. kerületben 1.450 ha (2020. szeptember 30. napjáig) 


Mindannyiunk érdeke, hogy egy olyan élhető városrészt teremtsünk meg, mely a minőségi életet lehetővé tevő egészséges lakókörnyezet kialakításán, a pihenés és felüdülés tereinek bővítésén és minőségi fejlesztésén alapul. Mindez az elkerülhetetlen környezetszennyezés csökkentését igényli. Szükséges feladat a két kerületen belüli zöldterületek védelme és lehetőség szerinti növelése; gazdasági-, munkaerő-piaci szempontból egyre nagyobb földterületek bevonása művelés alá. Ezekhez a célkitűzésekhez lényegesen csökkenteni kell a terménylopásokat és az illegális hulladéklerakásokat.


                 

Elérhetőségek
Vezető: Oláh Csaba
Cím: 1165 Budapest, Sarjú út 5.
Telefon: +36 1 608 2820
Mobil: +36 20 331 8001
E-mail: levelet küldök
Web: www.mezoor.hu