Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Delta Polgárőrség

A XVII. kerületi Delta Polgárőrség

A Delta Polgárőrség egy rendőrhatóságot segítő független szervezet. Az Országos Polgárőr Szövetség jelenleg meghaladja az 50 ezres létszámot. Az ország szinte minden egyes településén megtalálhatóak az önszerveződő polgárőrségek. Kezdetekben a X. kerületi Polgárőrség részeként tevékenykedett a rendőrséggel együttműködve a kerületben, majd 1997 nyarán önálló jogi személyiséggel megalakult a DELTA XVII. ker. POLGÁRŐRSÉG.

A Polgárőrség megalakulása óta szorosan együttműködik az önkormányzattal és a rendőrkapitánysággal. Kezdetben saját gépjárművel illetve hírtechnikai eszközökkel csak saját pénzből tevékenykedett. Az évek során az egyesület szolgálati gépjárműre tett szert és számos fejlesztést sikerült megoldani a ruházat és az egyéni felszerelések terén. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a polgárőrség egyre több eredményt produkált és így Rákosmente Önkormányzata több támogatást tudott biztosítani számukra.

Az önkormányzat által alapított Rákosmente Közbiztonságáért Közalapítvány működése is elősegítette a polgárőrség elmúlt időszakban mutatott fejlődését. Elsődleges feladatuk a rendőrségi koordináció mellett az általános közterületi, közrendvédelmi szolgálatok ellátása, amit hetente több alkalommal végeznek. Feladatuk emellett a közterületi létesítmények, a gépjárművek és a magán ingó és ingatlan tulajdonok megóvása, amely az elmúlt időszakban kibővült a közrendvédelmi szolgálatok és a rendőrhatóság segítése mellett önkormányzati létesítmények és rendezvények biztosításával is. Feladataikat anyagi juttatás nélkül ingyenesen látják el. Az egyesület létszáma 2013-ben 28 fő, egy polgárőrnek havi minimum 4 szolgálatot kell vállalnia.

Elérhetőségek
Elnök: Farkas Tamás
Ügyeleti telefon: +36 20 991-1663
E-mail: levelet küldök
http://www.delta17.hu/