Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Szűcs László, okleveles építészmérnök

Szűcs László az elmúlt másfél évtized alatt sokat tett Rákosliget gyarapodásáért, a városrész épített környezetének védelméért és felújításáért. A Rákosligeti Közösségi Ház alapítását követő időszakban tervet készített az épület pincéjének hasznosítására, a belső terek átépítésére, az épület és az udvar kapcsolatának átalakítására. A Maros mozi rekonstrukciós tervét azzal a szándékkal készítette el, hogy újra régi fényében tündököljön a település egyik kiemelkedő jelentőségű épülete.

Különös gonddal és szeretettel készítette el a Csekovszky-gyűjtemény Kiállítóházának terveit is. A Kiállítóház külső formája, megjelenése és a belső tér megoldása egyaránt jól szolgálják Csekovszky Árpád műveinek bemutatását. Szűcs László a Kiállítóház tervdokumentációját támogatásként ajánlotta fel a Csekovszky-családnak. Rákosliget így egy színvonalas kiállítóhellyel gazdagodott, amelyet szívesen látogatnak iskolások és a művészet iránt érdeklődők egyaránt.

Szűcs lászló az 1990-es években éveken át kuratóriumi elnökként vezette a Csaba-Liget Alapítványt. Sokat segített a rákosligeti Hősök tere felújításában, ő készítette el a Centenáriumi Emlékkő és az Országzászló környezetének terveit. Alapító tagja a Rákosligeti Polgári Körnek, vezetőségi tagja a XVII. kerületért Egyesületnek.

A XVII. kerület Önkormányzata 1999-ben a Rákosligeti centenáriumi emlékérem adományozásával fejezte ki elismerését lokálpatrióta tevékenységéért.

Elérhetőségek
Budapest XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzata és
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253-33-71
E-mail: levelet küldök