Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Bella Tibor, a rákosligeti iskola igazgtója

Bella Tibor 1977-ben matematika-fizika szakos tanárként kezdett tanítani az akkori VIII. utcai iskolában. Éveken át vezette a kerületi fizika munkaközösséget. Az Országos Pedagógiai Intézet felkérésére felmérésekben, új taneszközök kipróbálásában, oktatófilmek elkészítésében vett részt. Szakmai, módszertani munkássága elismeréseként 1985-ben „Kiváló Munkáért” kitüntetést kapott. 1986-tól a Pesti úti Általános Iskolában dolgozott igazgató-helyettesként, majd 1990-től a mai napig a Gregor József (korábban Hősök Terei) Általános Iskola igazgatója.

Szakmai felkészültségére, ismeretei bővítésére mindig nagy gondot fordított, tanfolyamokon, tréningeken igyekezett mélyíteni vezetői ismereteit. a kor kihívásaira reagálva Budapesten az elsők között hívta életre a XVII. kerületi Igazgatók Szakmai Szervezetét, melyet azóta is vezet. 1999 óta közoktatási szakértőként is tevékenykedik, a BME közoktatási vezetők szakmai gyakorlatának vezetője.

A Gregor József nevét viselő iskola magas színvonalú pedagógiai munkájának megtartása mellett ügyel arra, hogy az intézmény jó hírnevét öregbítse, hagyományait megőrizze. Az intézmény vezetőjeként – a gyermekek, a szülők, a pedagógusok és a fenntartó érdekeinek egyeztetése révén – jelentős szerepe volt abban, hogy az iskola 1994-ben tornateremmel, 2005-ben pedig egy új épületszárnnyal bővült.

A XVII. kerület Önkormányzata 1999-ben a Rákosligeti centenáriumi emlékérem adományozásával fejezte ki elismerését kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért.

Elérhetőségek
Budapest XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzata és
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253-33-71
E-mail: levelet küldök