Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Szombathy Gyula, református lelkipásztor

1932-ben született Gálszécsen. 25 éve kiemelkedő munkával szolgál a Rákosligeti Egyházközségben, amit az évek során, folyamatosan bővítettek, korszerűsítettek.

Minden korosztály számára szervezetten biztosítja a legkülönfélébb programokat és az egyéb összetartozást eredményező lehetőségeket (nyári táborozás, kirándulások, ifjúsági hétvégék, lelki gyakorlatok stb.). Folyamatosan segíti a diakónusok és teológusok munkáját, a fiatalok továbbtanulását. Támogatja a szegényeket, elesetteket, példamutató kapcsolatban és együttműködésben áll a kerület másik két református gyülekezetével és a külföldi egyházakkal egyaránt.

Áldozatos munkája által 1995-2000 között megépült Rákosliget filiájaként Rákoskeresztúron egy háromszintes templom, ami Budapest első lakótelepi református gyülekezete. Erről szól 2000 márciusában megjelenő könyve, amelyben helyet kap Budapest XVII. kerületének a bemutatása mellett a Rákosligeti Egyházközösség története is. Áldozatos, fáradhatatlan és gyümölcsöző munkájáért tiszteli szűkebb és tágabb környezete, s ennek alapján méltónak tartjuk a "Rákosligetért" díj adományozására.

Elérhetőségek
Budapest XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzata és
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253-33-71
E-mail: levelet küldök