Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Prém János, a Csekovszky Árpád Művelődési Ház igazgatója

1945. február 25-én született Budapesten. 1962-től 1973-ig géplakatos szakmunkásként dolgozott, 1968-ban gimnáziumi érettségi vizsgát tett. Mindeközben szavalt, irodalmi színpadot vezetett, műsorokat szerkesztett, üzemi és kerületi ifjúsági programokat szervezett. 1980 és 1983 között a XVI. kerületi Tanács közművelődési csoportvezetője volt, majd 1983 és 1991 között a Fővárosi Tanács közművelődési főelőadójaként dolgozott. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának népművelés szakát 1982-ben végezte el. Jelenleg aktív tagja a Budapesti Népművelők Egyesületének és a KKDSZ-nek.

1991-től vezeti a rákosligeti Csekovszky Árpád Művelődési Házat (korábban: Rákosligeti Közösségi Ház). A rendszerváltás idején a nagy múlttal rendelkező ház elhanyagolt, alig látogatott, személyzet és programok nélküli épület volt. Prém János hozzáértő módon, a helyi közösség igényeit figyelembe véve élesztette újjá a kulturális életet Rákosligeten. Kezdeményezései kedvező fogadtatásra találtak a helyiek között: klubok, baráti társaságok, művészeti közösségek alakultak az intézmény égisze alatt. Mára közel ötvenféle művelődési formát - mozgásos és közhasznú tanfolyamokat, táncházakat, művészeti rendezvényeket stb.- , valamint kluboknak, alapítványoknak, közösségeknek intézményi hátteret kínál a Ház.

Prém János az elmúlt tizenöt év során mindvégig magas szakmai színvonalon végezte - és végzi - a kultúraközvetítés nemes feladatát Rákosligeten, mely tevékenysége méltóvá teszi arra, hogy a Képviselő-testület munkássága elismeréseként a "Rákosligetért Díj"-ban részesítse.

Elérhetőségek
Budapest XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzata és
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253-33-71
E-mail: levelet küldök