Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Vállalkozói fórum az RV17 Irodában

2019. november 19.   |   MédiatárMédiatár

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVII. Kerületi Tagcsoportja szervezésében november 18-án este vállalkozói fórumot tartottak a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Irodában. Az esemény fő témája elsősorban a kerületi vezetés, a helyi vállalkozók, valamint a BKIK együttműködésének bemutatása volt.

A programot Ecsedi Gyula elnök nyitotta meg, majd átadta a szót Horváth Tamás polgármesternek, aki ismertette a megjelent vállalkozókkal a kerület eddigi fejlesztéseit, illetve felvázolta, hogy milyen innovatív megoldások várhatóak a jövőben. A városvezető kiemelte, az előző ciklus alatt elsősorban az egészségügy fejlesztésére fókuszált az Önkormányzat, ennek keretében az összes háziorvosi és gyermekorvosi rendelőt felújítottuk. Hozzátette, a sport és rekreáció is fontos szerepet tölt be a különböző betegségek megelőzésében, valamint az egészségmegőrzésben, ennek érdekében számos kondipark is létesült a kerületben. Horváth Tamás elmondta, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködésben elkészült egy úgynevezett közösségi erdő a Helikopter-lakópark mögött, amely az egészségmegőrzést, rekreációt szolgálja a kerületben.

Emellett azt is hozzátette, az Önkormányzat törekszik előkészíteni olyan területeket, ahol az ideérkező vállalkozások otthonra találhatnak, bár Rákosmentén eddig nem jött létre ipari park, vannak olyan régiók, ahol működő képessé válhatnak a kerületi cégek. A városvezető hangsúlyozta, a korábbi irányelvek mentén szeretne haladni, melyeknek szintén fontos eleme a közlekedési struktúra fejlesztése, vagyis a Rákos-Hatvan vasútvonal felújítása, mely megkönnyíti a kerületi polgárok bejutását a városba, munkahelyükre.

A városvezetőt követően Nagy Kinga és Kovács Levente, egy kereskedelmi bank fiókvezetői a vállalkozók életében leggyakrabban előforduló pénzügyi nehézségekre – a likviditáshiányra, a beruházási ötletek és a készletek finanszírozására – hívták fel a figyelmet és az ezek megoldására alkalmas eszközökről beszéltek.
Az előadások után a résztvevők feltehették kérdéseiket, melyekre a fórum keretében választ kaptak.


Vissza
Naptár
2020 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31