Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Együttműködés a Budapesti Corvinus Egyetemmel

2020. október 8.
Rákosmente Önkormányzata a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve mintegy 40 hallgatót fogadott a Polgármesteri Hivatalban. A diákok egy féléves, városfejlesztéssel összefüggő kurzus keretében - megfigyelések és mérések mentén - háttérelemzéseket, interjúkat készítenek, majd a program végén megoldási javaslatokat állítanak össze egy-egy kiválasztott témában.

A hallgatók a Kvalitatív tervezési-elemzési módszerek elnevezésű tantárgy keretében 4 fős csoportokban vizsgálják az önkormányzat szakembereivel közösen kiválasztott városfejlesztési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási témákat. A lelkes és kreatív fiatalokból álló csoport dr. Kocsis János Balázs, a Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék docense és Teveli-Horváth Dorottya PhD-hallgató irányítása mellett külső szemszögből vizsgálja majd Rákosmente városfejlesztésének egy-egy aspektusát, új információkat gyűjtve. Terveink szerint az elemzések eredményeit későbbi fejlesztéseink során hasznosítani fogjuk.

A megadott témakörök között szerepel a városközpont szolgáltatói és kereskedelmi szempontból történő vizsgálata, zöldterületeinek használata, valamint a kerületi gépjármű-, és kerékpárhasználat, illetve a forgalmi és parkolási problémák. A terepmunka alkalmával sor kerül majd a lakosság kérdőíves megkeresésére, interjú készítésére, forgalomszámlálásra.

A program zárásaként az egyetemisták az érintett témák szakemberei és döntéshozói előtt prezentálják megoldási javaslataikat.

Rákosmente vezetése örömmel fogadta docens úr megkeresését, mely Rózsahegyi Péter környezetvédelmi tanácsnok és Kozák Balázs, a Zöld XVII civil szervezet vezetője közvetítésével jutott el hozzánk.

A Polgármesteri Hivatal Főépítészetének, Környezetvédelmi Irodájának és Városüzemeltetési Irodájának vezetői és munkatársai a tanulmányi félév során a hallgatókkal kapcsolatot tartanak, terepmunkájukat, elemzéseik elkészítését segítik.

Vissza
Naptár
2020 október
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31