Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Útavatások Rákosmentén

2017. február 17.   |   MédiatárMédiatár
Rákosmente Önkormányzata minden évben nagy hangsúlyt fektet a kerületi utak, utcák felújítására. Ennek megfelelően a tavalyi év végén fejeződött be a Szilárd és a Svachulay Sándor, valamint a Lugas - Pelikán - Zimonyi - Pajta utcák építése. Az érintett rákoshegyi, illetve rákoscsabai helyszíneket 2017. február 16-án és 17-én hagyományos hordógurítással adta át, valamint avatta fel Riz Levente polgármester.

A városvezető emlékeztetett rá, Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvény Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata számára 422 millió 942 ezer forint központosított állami támogatást biztosított belterületi földutak szilárd burkolattal történő ellátása céljából. A rendelkezésre álló forrásból és a Rákosmente Önkormányzata által biztosított 23 millió forintból Rákoshegyen a Svachulay utca a Helikopter út és az Ősrepülő utca között, valamint a Szilárd utca a Lőrinci út és a Baross utca közötti szakasza készült el. A Svachulay utca vízelvezetésének érdekében csapadékcsatorna épült a Magvető utcától a Zsuzsanna sor – Ősrepülő utca nyomvonalon. Mindegyik szakaszon árok, csatorna, folyóka és szikkasztóakna is készült. A február 16-i rákoshegyi avatáson Riz Levente hozzátette, ebben a kerületrészben még két fontos projekt is megvalósul a közeljövőben. Az egyik a Kép, Szilárd utca találkozásánál, a víztorony melletti üres telek hasznosítása, ahol rövidesen a helyiek által régóta várt művelődési ház kap helyet. Emellett pedig idén folytatódik a Ferihegyi út meghosszabbítása, illetve bekötése a Bélatelepi útba, mely a Baross utca forgalmát hivatott csökkenteni.

Február 17-én a rákoscsabai Lugas, Pelikán, Zimonyi és Pajta utca egy-egy szakaszát adták át a kerület vezetői. Riz Levente polgármester megjegyezte, mindegyik utca esetében az építés mellett az egyik oldalon felújították a járdát, kialakították a hiányzó szakaszokat, illetve egyidejűleg gondoskodtak a megfelelő közvilágításról.

A rendezvényeken jelen voltak Horváth Tamás alpolgármester, Szabó Tiborné és Virág Mihály önkormányzati képviselők is. 

Vissza
Naptár
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31