Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

90 éves a rákoshegyi Hétszínvirág Óvoda

2018. szeptember 27.   |   MédiatárMédiatár

„Elfogadom az összes rászoruló gyermeket, akit a gondviselés nekem szán…” (Brunszvik Teréz)

Riz Levente polgármester köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő rákoshegyi Hétszínvirág Óvoda közösségét, hangsúlyozva, igen jó érzéssel tölti el, hogy a nemrégiben megújult, korszerű játékokkal ellátott udvar, valamint a belső helyiségek felújítása után, a jubileumi ünnepségre elkészült az óvoda teljes homlokzatának hőszigetelése, megőrizve az utcaképet meghatározó épület eredeti karakterét. Rákosmente Önkormányzata kiemelten fontosnak tekinti a kerületi óvodák felújítását. Jelenleg hét intézményt érint ez a korszerűsítési program, mindez a gyerekek érdekében, hisz övék a jövő, hangsúlyozta a városvezető. A folytatásban elhangzott, hamarosan megkezdődik Rákoshegy új közösségi házának a kivitelezése a Kép utca és Szilárd utca sarkán, ahol sok program várja majd az óvodásokat és szüleiket.
Márkus Lászlóné intézményvezető elmondta, Rákoshegyen 1828-ban, a Kossuth utcában (ma Kép u.) nyílt meg az első kisdedóvó, melynek első óvónője Trubshaw Mária volt. 1937-ig a vasárnapi istentiszteletet is itt tartották, mivel ekkor még nem volt katolikus templom Rákoshegyen. A korabeli fotókon – melyből kiállítás nyílt az óvoda tornatermében – jól láthatók a múlt századi óvodai ünnepségek hangulata, a gyermekek és szüleik korabeli öltözete.
A leírások szerint leginkább 5-6 éves gyermekek jártak az első rákoshegyi óvodába. Az 50 férőhelyes intézmény két csoportszobából, mosdóból, kis konyhából és gondnoki lakásból állt. A hetvenes években megszüntették a gondnoki lakást, így már hat csoportszoba fogadta az óvodáskorúakat. 1982-ben családi házból alakították ki a Szilárd utca 29. szám alatti tagóvodát. 2005-től 5+2 csoportban fogadják a gyerekeket. 2011-ben Rákosmente Önkormányzatának finanszírozásával megnyílt az Újmajori utcai tagóvoda, 2014-ben, az emeletráépítést követően már 6 csoportban fogadják itt a gyermekeket.
A Hétszínvirág Óvoda jubileumi ünnepségén fellépett Gyárfás István gitárművész és Kiss László énekművész, mindketten kisgyermekkorukban több évig élvezték a rákoshegyi ovi szeretetét.
Az eseményen jelen volt Szabó Tiborné, Koszorúsné Tóth Katalin és Dr. Bényi Zsolt önkormányzati képviselők.


Vissza
Naptár
2020 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31