Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Ég az első gyertya Rákosmente adventi koszorúján

2018. december 2.   |   MédiatárMédiatár

Adventi hírnök: Friss fenyő ág, lobog az első gyertya láng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra gyúl, nincs már messze az Úr!

Eljött Advent, és immár nyolcadik alkalommal a fenyőfa is megérkezett Rákosmente Fő terére. Számomra fontos, hogy közösen, örömmel és békességgel készüljünk Karácsony ünnepére. Mindenkit szeretettel hívunk az adventi vásárhoz kapcsolódó programsorozatunkra: koncertek, karácsonyi játékok, gasztronómiai élmények, és természetesen az elmaradhatatlan jégpálya várja a látogatókat, írta Riz Levente polgármester facebook oldalán.

Rákosmente ünneplőbe öltözött Fő terén, advent első hétvégéjén Dunai Mónika országgyűlési képviselő gyújtotta meg Rákosmente óriási adventi koszorúján az első gyertya lángját, majd megnyitotta a nyolcadik alkalommal megrendezett karácsonyi vásárt, mindenkit arra buzdítva, tudjunk újra gyermeki várakozással készülni az ünnepre.

Az adventi este hangulatát a gyertyagyújtás előtti percekben a Kolompos gyermekzenekar alapozta meg, előadásukban megidézve a magyar népi hagyományokat tárult fel a betlehemi istálló, ahol megelevenedett a bibliai történet a Szent Családdal, a pásztorokkal, a három királlyal. A folytatásban a kerületi egyházak képviselői a várakozás időszakának, a közelgő ünnep békéjének szükségességére figyelmeztettek, hangsúlyozva, advent az elcsendesedés mellett Jézus közelgő születésére, eljövetelére figyelmeztet bennünket.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29