Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Kultúrházak éjjel-nappal a hagyományok jegyében

2017. január 31.   |   MédiatárMédiatár
A farsang utolsó hétvégéjén, február 10-11-12-én ismét középpontba kerülnek az ország művelődési központjai, kultúrházai, hogy felhívják a figyelmet az intézmények helyi közösségépítő és fejlesztő szerepére – hangzott el január 31-én, a Kultúrházak éjjel-nappal  című rendezvénysorozat országos sajtótájékoztatóján a Vigyázó Sándor Művelődési Házban. Az eseményen részt vett Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar alpolgármester, valamint Szabó Tiborné, Rákoshegy önkormányzati képviselője.
 
A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a rendezvénysorozat főszervezője, Novák Péter, az esemény arca, Klein Marianna, a Vigyázó Sándor Művelődési Ház igazgatója, valamint Juhász Erika, a Művelődéstudományi és Andragógiai Szakbizottság elnöke.
 
A Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a hazai és a határon túli művelődési intézmények részvételével. Mint minden évben, az idén is egy-egy téma köré csoportosítják a programokat a szervezők, ezúttal a „Mindennapi hagyományaink” szlogent választották mottóul, melynek elsődleges célja, hogy a közművelődési intézmények, függetlenül azok fenntartóitól, az ország figyelmének középpontjába kerüljenek, és ráirányítsák a figyelmet a művelődési intézmények mindennapi életünkben, hagyományaink továbbéltetésében, újragondolásában, új hagyományok kialakításában betöltött meghatározó szerepére.
 
Klein Marianna hozzászólásában kiemelte, Rákosmente művelődési házai a korábbi években is aktív részesei voltak a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatnak, ebben az évben is változatos programmal készülnek. Mesemondó estet szerveznek felnőtteknek, lesz táncház, filmvetítés a mindennapi hagyományok jegyében.
 
A Kultúrházak éjjel-nappal fő támogatója az idén is az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővédnöke Balog Zoltán miniszter. A rendezvénysorozat a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége partnerségével, illetve a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre. Az esemény fő médiapartnere az M5 televízió csatorna. 

Vissza
Naptár
2018 június
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30