Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Rákosmentén

2017. április 6.   |   MédiatárMédiatár

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt hirdetett a közoktatási intézmények tanulói számára a 2016/2017. tanévre.
2017. április 6-án a kiírásnak megfelelően Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, valamint a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség közösen rendezte meg a kerületi Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt az RKSK Sporttelepén.

Az eseményt Horváth Tamás alpolgármester nyitotta meg. A megmérettetésen részt vett Csepetiné Gébele Judit, Budapest Főváros Kormányhivatala XVII. Kerületi Hivatalának vezetője, Jambrik Rudolf tü. ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Szikszó Sándor r. alezredes, rendőrkapitány, Ézsiás Dezső HVB elnökhelyettes, Ribai László tű. ezredes, a XVII. ker. HTP parancsnoka, Csapó György tű. őrnagy, katasztrófavédelmi megbízott és Tóth Sebestyén hv. százados. A verseny lebonyolításának aktív részese volt a XVII. kerületi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt XVII. kerületi Szervezete, Rákosmente Önkormányzatának Polgári Védelmi Törzse, Önkéntes Polgári Védelmi Szervezete, illetve a Delta Polgárőrség.

A megmérettetés célja a felkészítések során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretek bemutatása volt. A versenyen a tanulók elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot, ügyességi feladatokat oldottak meg. A megjelölt témakörök egy-egy állomáson, komplex módon jelentek meg. Hat gyakorlati (tűzoltó, közlekedés- és iparbiztonsági, egészségügyi, polgári- és honvédelmi) állomáson tették próbára ügyességüket a diákok, majd egy elméleti, összefoglaló tesztet is kitöltöttek. Kikapcsolódásként, pihenésként pedig légpuskás céllövészetben fejleszthették tudásukat.

A katasztrófavédelmi rendezvényen összesen 18 alakulat indult 72 gyermekkel, a középiskolások közül a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, az általános iskolások közül pedig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2. csapata került ki győztesként, így a Budapesti Polgári Védelmi Versenyen ők képviselik kerületünket.


Vissza
Naptár
2018 június
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30