Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Ünnepi ajándékok

2018. december 22.   |   MédiatárMédiatár

A Katolikus Karitász karácsony előtt meleg ételt, fenyőfát és szaloncukrot osztott a hajléktalanoknak, a hátrányos helyzetű családoknak, valamint az egyedül élő, kis jövedelmű nyugdíjasoknak, a Fidelitas pedig a kerületi általános- és középiskolásokkal karöltve rekordmennyiségű „cipősdoboz” ajándékot gyűjtött a rászoruló gyerekeknek.

Rákosmente Önkormányzata és az Adományház novembertől márciusig, 16 héten át minden pénteken heti rendszerességgel oszt meleg ételt a Polgármesteri Hivatal és a Kormányhivatal épülete közötti területen.

Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese a december 21-i ételosztás alkalmával elmondta, mindig örömmel jönnek el a karácsony előtti napokban Rákosmentére, hogy részvételükkel támogassák az önkormányzat és az adományház példaértékű téli ételosztási akcióját. A Karitász munkatársai a 200 adag csirkés, zöldséges, rizses meleg étel mellett 200 darab ezüst- és lucfenyőt, valamint szaloncukrot is szétosztottak a rászorulók között. Zagyva Richárd megköszönte a kerületi Karitász önkénteseinek áldozatos munkáját, hangsúlyozva, ezek a segítségek nagyon sokat jelentenek, hiszen az önkéntesek személyes szeretetüket is odaadják a rászorulóknak. Fontos, hogy segítsünk egymásnak, másoknak, ne mondjunk le az irgalmas, elfogadó, odafigyelő kapcsolatokról, fogalmazott az igazgatóhelyettes. Ételt osztott Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Zagyva Richárd és Fohsz Tivadar alpolgármester.

A Fidelitas az idén is cipősdoboz-gyűjtő akciót szervezett a kerületi általános- és középiskolás diákok bevonásával. Timmel Ede, a Fidelitas elnöke, valamint Füzesi Péter képviselő elmondta, rekordmennyiségű cipősdoboz méretű ajándékot állítottak össze a megkeresett iskolák tanulói a rászoruló gyerekeknek. Összesen 789 darab, gondosan becsomagolt cipősdoboz ajándék gyűlt össze, amiből jutott a Baptista szeretetszolgálatnak és három kerületi gyermek- és anyaotthonnak is. A „Legszeretőbb iskola” címet az idén a rákosligeti Gregor József Általános Iskola tanulói érdemelték ki, bizonyítva, hogy jónak lenni jó!


Vissza
Naptár
2019 november
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30