Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. március 30.   |   MédiatárMédiatár

A rákosmenti idősek, gyermekek és a rászorulók védelme érdekében az elmúlt héten összehangolt és átcsoportosított szociális munkával biztosított ellátást a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat.

A szervezet főbb szakmai tevékenységeinek egyik pillére az étkeztetés, melynek keretében március közepe óta egyre több kerületi szépkorú veszi igénybe a meleg étkezés lehetőségét. Az elmúlt héten 1422 adag ételt szállítottak ki Rákosmente idős lakóinak. A csomagolt meleg egytálétel mellé Rákosmente Önkormányzata több esetben ingyenes péksüteményt is biztosított. További több kilogramm pékáruval, friss és többféle péksüteménnyel a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, civil és egyházi szervezetek, alapítványok, valamint kerületi áruházak is segítették időskorú polgártársainkat. Ezen adományok kiosztását a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat munkatársai végezték.

A szolgálat emellett a házi segítségnyújtásban való aktív részvételre is nagy hangsúlyt fektet, az elmúlt 5 napban házi segítségnyújtás keretében 70 idős ember saját otthonában történő gondozási, ápolási feladatait látták el, a látogatások száma közel 150 volt.

Az intézmény harmadik fő alappillére az idősellátás és családsegítés, melynek keretében a Rákoskerti Idősek Klubja, Liget Gondozási Központ, Holdsugár Gondozási Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Közösségi Pszichiátriai Ellátás munkatársai telefonos és online formában folyamatosan kapcsolatot tartottak a kerület lakóival. Fogadták a klubtagok, ügyfelek és új érdeklődők hívását, közel 300 esetben nyújtottak életvezetési tanácsadást, segítő beszélgetést és mentális támogatást.

A szervezet különös figyelmet fordít a pszichiátriai betegséggel küzdő ügyfelekkel való problémaelemző konzultációra és több esetben krízisintervencióra is sor került. Gondozott ügyfeleik számára tájékoztató információt adnak a szociális, egészségügyi és egyéb ellátások fogadási rendszeréről. A Közösségi Pszichiátriai Ellátás munkatársai múlt héten 57 ügyfél mentális támogatását biztosították és számukra bevásárlást, receptfelíratást, valamint kiváltást segítettek. 

A szolgálat emellett aktívan működteti a KAMASZ-OK, OVIS-OK elnevezésű Facebook-oldalt és Instagram-profilt, melyen az érdeklődők bővebben tájékozódhatnak az óvodai és iskolai szociális munka témakörében.

Rákosmente Önkormányzatának munkatársai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerületi időskorú polgártársainkat segítsék, támogassák. Kollégáink közel 500 telefonhívást bonyolítottak le, a beérkező kérések alapján pedig bevásárlást, gyógyszerkiváltást és csekkbefizetést teljesítettek. A felmerülő igények teljesen változóak, azonban az Önkormányzat munkatársai most is az idős kerületi lakosokért, egészségük megóvásáért dolgoznak, hogy minden szépkorú polgárnak megfelelő ellátást biztosítsanak.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30