Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Tankerületi karácsonyi köszöntő

2019. december 14.   |   MédiatárMédiatár

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ hagyományos karácsonyi ünnepségét a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola új épületében, a Ligetsori Telephelyen tartotta 2019. december 13-án.

Dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató köszöntötte Dunai Mónika országgyűlési képviselőt, Horváth Tamás polgármestert, Rózsahegyi Péter, Piláth Károly és Halász Dezső önkormányzati képviselőket, valamint a rákosmenti oktatási intézmények vezetőit. Az igazgató asszony örömmel mutatta be Rákosmente új oktatási épületét, ahol a Bartók AMI népzenei- és a képzőművész tanszak pedagógusai kezdhették meg az oktatást.
A felújított épület méltán bizonyítja azt a fantasztikus összefogást, ami az önkormányzat, az intézmény és a tankerület részéről megvalósult. Ezt az összefogást a jövőben is folytatni szeretnénk, hangsúlyozta az igazgató asszony, hiszen ha csak az épületet nézzük, van még mit rendbe hoznunk. A megvalósítás előtt váró feladatok  közé tartozik a tető, a homlokzat, az udvar rendbetétele. De már jelenlegi állapotában is olyan mint egy ékszerdoboz, kiragyog az egész utcából, és ez mindenki számára nagy öröm, fogalmazott a tankerületi igazgató.
A továbbiakban dr. Fekete Ildikó beszámolt a kormány hangszercsere programjáról, minek köszönhetően a Bartók AMI is új hangszereket vásárolhatott, illetve lecserélhette, megjavíttathatta a már szebb időket megélt hangszereit. Ezen kívül minden kerületi általános iskola kapott egy elektromos zongorát, ami nagyban elősegíti az ének-zene tanítást.  Újdonság, hogy az idei év tavaszától, a Lázár Ervin program keretében minden egyes általános iskolás diák eljuthat valamilyen kulturális intézménybe, koncertre, színházba, cirkuszba, vagy múzeumokba.

Horváth Tamás megköszönte a felújított intézmény vezetőinek Tóváriné Perémi Orsolyának és a pedagógusoknak, a szülőknek azt a nagyfokú összefogást, azt a fantasztikus munkát, minek köszönhetően Rákosliget egyik jelentős épülete ismét az oktatást, a kultúrát szolgálhatja. A polgármester elmondta, van még mit javítani, szépíteni az épületen, amihez az önkormányzat, a tankerülettel közösen a jövőben is mindent meg fog tenni, hogy segítse az intézmény további fejlődését. Végezetül Rákosmente Önkormányzata nevében  áldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új esztendőt kívánt a jelenlévőknek.

Dunai Mónika elmondta, évek óta fájó szívvel nézte, hogy Rákosliget egyik legszebb épülete szellemházként áll a Ligetsoron. Köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének, Tóváriné Perémi Orsolyának, aki művészemberként – kollégáival, a szülőkkel, a jelenlegi és volt tanítványokkal karöltve – véghez vitte az embert próbáló felújítási munkálatok levezénylését. Sittet hordtak, lapátoltak, festettek, takarítottak, régi ajtókat restauráltak, és még számos munkát elvégeztek, hogy ez a csoda létrejöhessen. A végeredmény azonban mindenkit kárpótol, fogalmazott a képviselőasszony.

Végezetül a jelenlévők közösen megtekintették a felújított épületet. Az adventi ünnepségen közreműködtek a Bartók AMI növendékei.


Vissza
Naptár
2020 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30