Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Közvélemény-kutatás a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont kapcsán

2021. február 5.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzatának megbízásából készített kutatásban 1000 fő, tizennyolcadik életévét betöltött, véletlenszerűen kiválasztott kerületi lakó vett részt. A reprezentatív minta alapján, személyesen felvett közvélemény-kutatásból többek között kiderül, hogy a beruházás mekkora támogatottságot élvez vagy milyen elégedettségi mutatókkal számolhatunk. Megtudhatják azt is, hogy a központ mely funkciói a legnépszerűbbek.

A kerület lakosainak több mint kétharmada (68%) támogatja a központ megépítését. A fiatal felnőttek 71 százaléka, az idősebb korosztály 63 százaléka támogatja a beruházást. Mindkettő egyébként igen magas arány.

Az iskolai végzettség esetében azt mutatják az eredmények, hogy minél magasabb iskolai végzettséggel rendelkezik valaki, annál valószínűbb, hogy egyetért a központ létrehozásával: a legfeljebb nyolc általános évfolyamot végzők 62 százaléka, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 73 százaléka támogatja a beruházást. A támogatottság esetében a nemek között is megfigyelhetünk eltérést: a férfiak körében magasabb a támogatottság (73%), mint a nőknél (64%).

A többség (61%) a beruházáshoz kapcsolódó tájékoztatással is elégedett. Érdekes tendencia, hogy az életkor és az iskolai végzettség is összefügg a pozitív válaszadással. A fiatal felnőttek korosztálya elégedettebb a tájékoztatással (62%), az idősebb korosztályok pedig az életkor előrehaladtával kevésbé, de a 60 év felettiek esetében is az elégedettségi arány még mindig 58%. Az iskolai végzettség esetében azt figyelhetjük meg, hogy a magasabb végzettség magasabb szintű elégedettséggel jár együtt.

A reprezentatív kutatás adatai alapján a kerületi lakosság körében nagyon magas a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont támogatottsága. Összességében pozitív visszajelzéseket kaptunk a lakosság részéről nemtől, kortól és iskolai végzettségtől függetlenül.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30