Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. április 27.   |   MédiatárMédiatár

A múlt hét folyamán ismételten nőtt a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálathoz beérkezett szociális, valamint család- és gyermekjóléti szolgáltatást igénylők száma.

Az elmúlt héten a szervezet - konyhavezető munkatársának koordinálásával és a konyhai dolgozók bevonásával - 1600 adag meleg ebédet szállított ki. A kollégák lelkiismeretességét dicséri, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a szépkorú polgároktól, ugyanis nem csak kiszállítják az ebédet, hanem minden esetben figyelik az idősek igényeit, mindenkihez van pár kedves szavuk és odafigyelnek az egészségügyi állapotukra is. Több esetben előfordult, hogy az idős ügyfelek rosszullétét tapasztalva a gépkocsivezető munkatársak értesítették a háziorvost, rokonokat vagy gondozónőket.

A szolgálat dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy a házi segítségnyújtás során biztosított tevékenységüket is minél személyesebbé tegyék és ezáltal biztonságot adjanak gondozottaiknak. A támogatást igénybe vevők száma összesen 124 fő, közülük 79 főnek nyújtottak házi segítséget 180 esetben. Emellett egyre több ügyfelük jelzi, hogy bár a napi bevásárlásban a rokonok, szomszédok segítségükre vannak, azonban az egyedi igényeik szerinti vásárláshoz csak a szolgálattól kapnak segítséget.

A szervezet közel 200 segítő beszélgetést bonyolított le, melyek során nagyon fontosnak tartották, hogy pozitív gondolatokkal, megerősítésekkel, régi közös élmények, kirándulások képeinek felidézésével, versmondással és zenehallgatással tegyék színesebbé a klubtagok szabadidejét. Versíró pályázatot is hirdettek a klubtagoknak „Vészhelyzetben 2020” címmel várják a beérkező pályaműveket.

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetben példaértékű a kerületi összefogás, a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat munkáját heti szinten támogatja a Rákosmenti Adományház Egyesület, a múlt héten a szervezettől kapott pékáruval segítettek 16 rászoruló családnak. A Rauch Hungária Kft. 3024 db 0,2 dl-es üdítővel segítette koordinációs munkájukat, emellett szintén rendszeres támogatója a szolgálatnak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Péceli úti pékség, akik friss pékáruval kedveskednek ügyfeleiknek. Az Önkormányzat támogatásával 17 adag meleg ebédet osztottak ki az elmúlt héten, a Katolikus Karitász pedig több rászoruló család mindennapjait tette könnyebbé tartós élelmiszercsomaggal. Horváth Tamás polgármester mosható szájmaszkokkal segítette a Liget Gondozási Központ munkatársait, valamint gumikesztyűt és eldobható védőköpenyt adott át az idősellátásban dolgozó szakembereknek. A szervezet egyik ügyfele, varrott maszkokat készített ajándékba a 12 gondozónő számára és egyre több önkéntes keresi meg az intézményt, segítségüket felajánlva a bevásárlásokhoz.

Az elmúlt héten Rákosmente Önkormányzatának munkatársai is folyamatosan azon dolgoztak, hogy a kerületi időskorú lakosok mindennapjait segítsék. Kollégáink közel 300 telefonhívást fogadtak, melyek főként az élelmiszervásárlásra, gyógyszerkiváltásra, csekkbefizetésre, valamint levélfeladásra irányultak. Emellett munkatársaink adományok kiszállításával is kiveszik részüket a koronavírus járvány elleni küzdelemből.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30