Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Fogyatékosságügyi tanácsadás

2021. március 18.

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” elnevezésű, kiemelt projekt (Montázs projekt, https://www.nfszk.hu/projektek/montazs-projekt) keretében országos fogyatékosságügyi tanácsadói hálózatot (https://www.efiportal.hu/a-projekt-szolgaltatasai/informacios-es-koordinacios-pontok/) létesített annak érdekében, hogy hatékonyabban segítsék a fogyatékos emberek és családjaik információkhoz, ellátásokhoz való hozzáférését és a területen tevékenykedő szakemberek munkáját. 

A tanácsadók várják a mozgássérült, látássérült, hallássérült, intellektuális képességzavarral (értelmi sérült), beszédfogyatékossággal, pszicho-szociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élő embereket, halmozottan sérült gyermekeket, felnőtteket és hozzátartozóikat, valamint a velük foglalkozó szakemberek fogyatékosságüggyel kapcsolatos kérdéseit: 

• közszolgáltatásokról, ellátásokról, intézményekről és szakemberekről, speciális segédeszközökről, 

• érdekvédelmi szervezetekről, helyi szintű szolgáltatásokról, 

• a projekt egyéb szolgáltatásairól (Területi Autizmus Munkacsoportokról és az Alternatív és Augmentatív Kommunikáció (AAK) szolgáltatási hálózatról és segédeszköz-kölcsönzési lehetőségekről). 

Szükség esetén segítik az átjárást a területi szociális alapellátásokhoz, igény szerint intézményekben is tartanak tanácsadást, tájékoztató előadást, valamint klubfoglakozásokat szerveznek a súlyosan, halmozottan sérült emberek hozzátartozói részére. 

További hasznos információkat a tematikus honlapon találnak: www.efiportal.hu

A szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe: telefonon, email útján, és előzetes telefonos időpontfoglalás alapján, személyesen a VII. kerületben működő Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központban, akadálymentes, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyszínen. (A veszélyhelyzet és a járvány idején a személyes ügyfélfogadás szünetel, ill. korlátozott!) 

Soltész Judit fogyatékosságügyi tanácsadó 

E-mail cím: soltesz.judit@fszk.hu Tel.: 06 20/ 267-9531 

Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Történetek Kávézója 

1074 Budapest, Dohány u. 22-24. (bejárat a Síp u. felől), Tel.: 06 1/352- 8672 

Az információs és koordinációs pontokról való bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el:

FOGYATÉKOSSÁGÜGYI TANÁCSADÁS _Pest.jpg


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30