Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Újabb kerületi fejlesztés – jó helyre kerül az esővíz

2018. július 7.

Hosszú távon biztosítjuk a Merzse-mocsár vízutánpótlását, megoldjuk Rákoskert nagy részén a csapadék-elvezetési problémákat, folytatódhatnak az útépítések a városrészben.
Néhány hét múlva megkezdjük önkormányzati forrásból egy csapadékcsatorna-rendszer kiépítését, mely a Rákoskerten lehullott esővizet – megfelelő szűrés után – a Merzse-mocsárba vezeti. Ezzel a természetvédelmi terület élővilága tovább fejlődhet, a folyamatos vízutánpótlás révén olyan fajok is megjelenhetnek, amelyekre évtizedek óta nem volt példa.
A fejlesztés más szempontból is fontos: a rákoskerti útépítési program kapcsán elkészült útépítési terveink csak úgy kaphatják meg a hatósági engedélyeket, ha biztosítjuk a befogadó csapadékcsatornát – a projekt ezt a feltételt is teljesíti.
A beruházással tehát egyszerre több gondot is megoldhatunk: mindig lesz elegendő víz a Merzsében, a rákoskerti utcákra hullott esővizet biztonságosan el tudjuk vezetni és zöld utat kapunk az útépítések folytatásához.
A munka előkészítése kapcsán csütörtökön egy bejárást tartottunk, amelyen részt vettek a Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársai, a Főkert Zrt. természetvédelmi vezetője, a fővárosi és rákosmenti környezetvédelmi szakreferensek valamint a Merzse-mocsár megmaradása érdekében tevékenykedő helyi civilek képviselői.

Forrás: Riz Levente Facebook oldala

 


Vissza
Naptár
2019 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31