Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Megemlékezés Rákoscsabán

2019. június 5.   |   MédiatárMédiatár

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Rákosmente Önkormányzata és a Rákoscsabai Polgári Kör megemlékezést tartott a Csaba vezér téren lévő Országzászlónál. Az eseményen jelen volt Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás alpolgármester, Virág Mihály és Szabó Tiborné képviselők, valamint számos rákoscsabai polgár.

Virág Mihály ünnepi megemlékezésében Gróf Apponyi Albert három nyelven előadott védőbeszédéből idézett: „Uraim, ezt az ítéletet nem lehet kimondani olyan nemzet fölött, amely abban a pillanatban, amidőn a háború kitört, nem bírt teljes függetlenséggel és legfeljebb csak befolyást gyakorolhatott az Osztrák-Magyar Monarchia ügyeire.”

A képviselő felidézte, példátlan igazságtalanság érte hazánkat a 99 évvel ezelőtt aláírt békediktátum által,  amelynek következményei mai napig fájó, begyógyulatlan sebet okoztak az egész magyar nemzetnek. Megcsonkították hazánkat, nemzetünket, több mint három millió magyart szakítottak el az anyaországtól, hazájától, hangsúlyozta a képviselő. Sok nép elveszett a történelem viharában, bennünket, magyarokat is igazságtalanságok sora sújtott, de hitünknek köszönhetően mai napig álljuk a próbatételeket. Trianon a magyar fül számára az egyik leggyűlöltebb szó, de ugyanakkor a dac és az összetartozás szimbólumát is jelenti egész Kárpát-medencében, mely ma is Európa elválaszthatatlan része. Magyarnak lenni érték, egy nemzethez tartozni felemelő érzés, ahogy a dal is szól: „Történjen bármi, amíg élünk, s maghalunk, mi egy vérből valók vagyunk!”, zárta ünnepi beszédét Virág Mihály képviselő.

 A rendezvény befejezéseként a jelenlévők elhelyezték a megemlékezés virágait a trianoni emlékműnél,  majd elénekelték a magyar és a székely himnuszt.


Vissza
Naptár
2019 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30