Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Elindultak a nyári táborok – újra együtt a gyermekek

2020. július 2.   |   MédiatárMédiatár

A 2019-2020. tanév végeztével, a nyári szünidőben Rákosmente Önkormányzatának szervezésében ismét 8 héten át fogadják a kerület általános iskoláskorú diákjait az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában.

Az Önkormányzat évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy a nyári szünet idejére napközis tábort biztosítson a családok iskoláskorú gyermekeinek, amely a Kelet-Pesti Tankerület által kijelölt két helyszínen, a Budapest XVII. Kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskolában és a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény területén, 2018 óta működik a jelenlegi vezetőséggel. Azonban az idei évben, az ismert járványhelyzet és korlátozások, valamint a magasabb gyermeklétszám okán a „Zrínyi tábor” az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolába költözött át. A „Gyurkovics-tábor” a gyerekek által megszokott közegben maradt.

2019-ben összesen 389 kerületi gyermek vett részt a Zrínyi táborban, és 25 gyermek a Gyurkovics táborban, így több mint 400 családnak tudtunk segíteni a hosszú nyári szünetben gyermekük elhelyezésében és nyaralásában.

A kerület minden általános iskolájából érkeznek diákok, akiket minden héten izgalmas programok várnak, ugyanis a táborvezetés - a pedagógusokkal együtt - tematikus heteket állított össze, így például a következőkben sport-, zene és tánc-, valamint mese-hetet is tartanak a táborozóknak. Ezek mellett kerékpáros ügyességi pályával és állatsimogatóval is megörvendeztetik a résztvevőket, de további érdekes és izgalmas programok is várnak még a gyermekekre.

A mai nap folyamán megrendezett hivatalos tábornyitó eseményen dr. Füzesi Péter alpolgármester örömét fejezte ki, hogy az embert próbáló hónapok után, a veszélyhelyzet megszűnésével az idei évben is megrendezésre kerülhetett a már hagyományos nyári napközis tábor, amely évről-évre nagy népszerűségnek örvend. Hozzátette, ez Marosi Józsefné táborvezetőnek és kollégái kiváló programszervezésének is köszönhető. Végezetül Rákosmente Önkormányzata nevében jó szórakozást és nyarat kívánt a táborozóknak, valamint átnyújtotta Marosi Józsefné Katalinnak azt az 1000 db Kerékpárosklub Kisokost, melyben a biztonságos biciklizés szabályaira, valamint hasznos praktikákra hívják fel a gyermekek és a szülők figyelmét.

Az esemény végén a táborozók birtokba vehették az udvaron lévő népi játékokat, de kipróbálhatták a GUFI Produkció óriás játékait, valamint fújhattak óriás buborékokat is. A színes programkínálat így biztosította, hogy a gyerekek a megfelelő távolságtartás mellett is jól érezzék magukat.

Az évről-évre nagy sikernek örvendő, nyolc héten át tartó tábor megvalósítását önkormányzati pályázati források és a kerületi képviselők felajánlásai mellett civil szervezetek, kerületi vállalkozók és kerületi érdekeltségű nagyáruházak is segítik anyagi és eszközbéli támogatásukkal.

 


Vissza
Naptár
2021 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31