Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. április 15.   |   MédiatárMédiatár

Izgalommal teli, rendhagyó húsvéti ünnep elé nézett a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat. A gyermekvédelem, az idősellátás és a pszichiátriai ellátás területén is elmaradt a személyes húsvéti készülődés és kézműveskedés, azonban ügyfeleiket mégsem hagyták programok nélkül. A szervezet digitális platformra helyezte át a klubéletet, így többek között Facebookon az alábbi rekreációs lehetőségeket biztosították: MTVA filmarchívuma, hangoskönyvek, balettelőadások, filmek, operettek, színházi előadások, virtuális múzeum látogatások, kvízjátékok, tornák, arborétumok látogatása.

Az elmúlt héten a szolgálat 7 gépkocsivezető munkatársa 1720 adag ételt szállított ki, amely tevékenységüket az ünnep alatt is zavartalanul biztosították annak érdekében, hogy minden idős asztalára megérkezzen a finom ebéd. A szervezet emelt létszámmal dolgozott, ezen kívül a hétköznapi ebédszállítást végző munkatársak is segítették a hétvégi kollégák munkáját.

Csütörtökön az Önkormányzat 350 db húsvéti ajándékcsomaggal (sonkával és édességgel) kedveskedett az ellátása alatt álló szépkorú rákosmenti lakosoknak. Horváth Tamás polgármester támogatásával a kerületi rászorulók péksüteményt, burgonyát, almát és csomagolt meleg ebédet vehettek át az intézményben.

Múlt héten a Momentum Rákosmente 50 db tartós élelmiszer csomaggal segítette a szolgálat munkáját, a Vöröskereszt helyi szervezete pedig tartós kenyeret biztosított az ellátottaknak.

A szervezet biztonságos munkavégzését varrott maszkokkal segítette a Komplett Kft., a Rákosmenti Civil Egyesület, valamint a Rákosmenti Adományház Egyesület.

Az elmúlt héten Rákosmente Önkormányzatának munkatársai továbbra is mindent megtettek annak érdekében, hogy a kerületi időskorú polgárokat segítsék. Kollégáink közel 300 telefonhívást bonyolítottak le, a beérkező kérések továbbra is elsődlegesen a bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra, valamint csekkbefizetésre irányultak. A felmerülő igények teljesen eltérőek, azonban folyamatosan érkeznek a megkeresések, hétről-hétre egyre több rákosmenti polgárnak nyújtunk segítséget.

Amennyiben Ön is kora, élethelyzete okán, illetve a koronavírussal összefüggésben segítségre szorul, kérjük keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken:

06/1 253-3360 vagy 06/20 548-0811.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30