Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Napindító két keréken – Bringások reggelije Rákosmente Fő terén

2020. szeptember 9.   |   MédiatárMédiatár
Rákosmente Önkormányzata hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub "Bringás Reggeli" elnevezésű országos programjához, melyet 2020. szeptember 9-én 7.00 órától rendeztek meg Rákosmente Fő terén. A már tradicionális országos programot a Magyar Kerékpáros Klub hívta életre, melyhez az elsők között csatlakozott Önkormányzatunk. A mai napon Rákosmentén kívül, országszerte közel 30 helyszínen várták a kerékpárral közlekedőket. A két keréken érkezők szendvicset, teát, Jó reggelt kekszet, Cserpes túrórudit, valamint Rákosmente logóval ellátott kerékpáros ajándéktárgyakat kaptak a bringás megmozduláson.

A rendezvényen közel 200 fő vett részt, közöttük Horváth Tamás polgármester és dr. Füzesi Péter alpolgármester is, akik szintén kerékpárral érkeztek az eseményre.

A városvezető a helyszínen elmondta, nagy öröm látni, hogy egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszközként a mindennapokban. A polgármester kiemelte, a Rákos-patak menti kerékpárút a jelenlegi legnagyobb biciklis beruházás, melynek előkészítésében jelentős szerepet vállal az Önkormányzat. Pillanatnyilag a kerékpárút megépítéséhez szükséges területek kisajátítása zajlik és reményeink szerint két éven belül megvalósul a fejlesztés – folytatta a városvezető. Horváth Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy Rákosmente Környezetvédelmi Programjában az idén lehetett pályázni kerékpártárolók kihelyezésére, hiszen a fejlődéshez megfelelő háttérre is szükség van. A polgármester bízik abban, hogy egyre többen ülnek két kerékre, ehhez pedig az Önkormányzat továbbra is biztosítja a megfelelő infrastruktúrát.

Dr. Füzesi Péter alpolgármester a Bringás Reggeli kapcsán szintén kiemelte, fontos az alternatív közlekedési eszközök használata a környezetszennyezés elleni küzdelemben. Rákosmente Önkormányzata folyamatosan bővíti a kerékpárút-hálózatot, hogy a kerület minél több pontját meg lehessen közelíteni biciklivel. Az erőfeszítések eredményeként, Rákosmente Önkormányzata 2011 óta viseli a „Kerékpárosbarát Település” címet, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázaton nyert el. Hat alkalommal kapta meg Önkormányzatunk az elismerést, 2020 januárjában pedig átvehettük a „haladó Kerékpárosbarát Település 2019.” megtisztelő címet is – tette hozzá dr. Füzesi Péter.  Az alpolgármester a rendezvényen azt is elmondta, gyermekkora óta kerékpározik, kedvenc útvonala a Merzse-mocsárhoz vezet, emellett önkormányzati képviselőként is gyakran pattan nyeregbe, hogy a kerületi utak és járdák állapotát ellenőrizze.

Az eseményen részt vett Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő, valamint Katona Csaba, a Magyar Kerékpárosklub Kelet-pesti területi szervezetének tagja, aki szórólapokkal népszerűsítette a kerékpározást.

Az eseményről készült további képek az alábbi linken érhetők el:

Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30