Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Közlemény

2020. március 30.

„Szeresd egészségedet, mert ez a jelen
Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő.
Őrizd szüleid egészségét - mert
a múlton épül fel a jelen és a jövő. –„

(Bárczi Gusztáv orvos – gyógypedagógus 1890 – 1964)

 

Kedves leendő és jelenleg védőnői körzetbe tartozó Kismamák, Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre, valamint az életbe lépett közegészségügyi szabályokra tekintettel a Rákosmenti Védőnői Szolgálat továbbra is elérhető telefonon, e-mailen, a szervezet honlapján és Facebook-oldalán egyaránt.

Kérjük, az alábbi honlapon informálódjanak: www.rvsz.hu

A koronavírussal kapcsolatos helyzetről, aktualitásáról kapott tájékoztatókat folyamatosan frissítjük a megadott weboldalon.

Probléma esetén hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-14 óráig munkaidőben valamennyi védőnő elérhető. Kérjük, hívják őket bizalommal, vagy küldjenek képet, videót kisbabájukról, készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

A várandós, illetve gyermektanácsadások most online és/vagy telefonon fognak működni. Szülői kérésre csak a járványügyi szabályokat betartva fogják fogadni a kivételes eseteket, lecsökkentve ezzel a személyes találkozások számát. Amennyiben azonban a szülő igényli (pl. újszülött látogatás, egyéb) úgy a járványügyi szabályokat betartva a védőnő felkeresheti Önöket otthonukban. A védőnői gondozás jelen esetben az egészséges várandósok és gyermekek ellátására vonatkozik.

A státuszlapokat 6 éves korig online kiküldik, azonban a 3 éves kortól kötelező súly, hosszmérés, látásvizsgálat, hallásvizsgálat, illetve vérnyomásmérés a későbbiekben kerül pótlásra. Ha azonban lehetőségük van otthonukban megmérni magukat és/vagy a gyermeket, a méréseket bediktálva a védőnők rögzítik az adatokat. Azokkal a kismamákkal, akiknek aktuális lenne a vizsgálata, felveszik a kapcsolatot, így kérjük, az érintettek legyenek telefonon elérhetőek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a védőnők titoktartási kötelezettségüknek továbbra is eleget tesznek. Sem képet, sem videót, sem beszélgetést nem adnak ki másik félnek!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Budapest, 2020. március 30.

Tisztelettel,

Ács Rozália
intézményvezető
Rákosmenti Védőnői Szolgálat

 

A közlemény az alábbiakban érhető el:

Rákosmenti Védőnői Szolgálat_közlemény


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30