Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Célkeresztben a nők és a családok egészsége

2019. március 1.   |   MédiatárMédiatár
A „Nők egészsége a családok egészsége” címmel tartott előadássorozatot a Rákosmenti Védőnői Szolgálat pénteken a Csekovszky Árpád Művelődési Házban. Az esemény célja a női egészség megóvása mellett a különböző női életciklusok megismertetése, s a család témakörének körbejárása volt.

„A mai napon a nőket ünnepeljük” összegzett tömören köszöntőjében Ács Rozália, a Rákosmenti Védőnői Szolgálat vezetője, aki rövid videós összeállítás közös megtekintése után a mikrofonhoz szólította az esemény házigazdáját, Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselőt.

„Napjainkban nagyon fontos, hogy ismét felfedezzük a nőiességet” – hangsúlyozta Rózsahegyi Péter, aki a férfiak szerepvállalásának fontosságát is kiemelte ennek a folyamatnak kapcsán.
„Közösségi szinten is össze kell hozni azokat, akik más-más élethelyzetben, de a család összetartó szerepét, az anyaságot választják vagy éppen arra készülnek” – tette hozzá a képviselő.

A nők egészsége alapvetően meghatározza a család egészségét. A védőnők pedig már a nulladik pillanatban ott vannak és tesznek azért, hogy az édesanyák minél tudatosabban őrizhessék saját és szeretteik egészségét – húzta alá Fohsz Tivadar alpolgármester, aki szerint mindig lesznek újabb és újabb kihívások a család témakörében, éppen ezért rendkívül hasznosak az eszmecserére lehetőséget adó fórumok.

A köszöntők után szórakoztató előadásoké volt a főszerep: előbb a Bóbita óvodások táncos-énekes műsorát tekinthették meg a résztvevők, majd Újvári Zoltán Jászai Mari-díjas színművész irodalmi összeállítása hangzott el.
 
Mógor Krisztina önismereti tréner nyitotta az oktató előadások sorát: a különböző női életciklusok sajátosságairól mesélt. Lengyel Ingrid betegjogi képviselő a család jogi védelmének útvesztőiben igyekezett utat mutatni, végezetül pedig dr. Pesti Imre háziorvos beszélt a hölgyek egészségmegőrzéséről.

Vissza
Naptár
2019 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31