Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Átadták a Kucorgó téri új orvosi rendelő épületét

2020. november 18.   |   MédiatárMédiatár

Elkészült a Kucorgó téri új orvosi rendelő több mint 540 négyzetméteres épülete. A beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból, összesen csaknem félmilliárd forintból valósult meg. A szerdai átadáson részt vett Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere, dr. Bakos András és dr. Füzesi Péter alpolgármester, valamint Hatvani Zoltán önkormányzati képviselő.

Az új létesítmény a Csongrád utcai rendelőt váltja ki, az orvosok, védőnők és asszisztensek azt követően költözhetnek be, hogy megtörténik a bútorok beszerzése és szállítása, a belső informatikai hálózat kiépítése, erre várhatóan még idén sor kerül.

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere az átadáson elmondta: a beruházással egy ötéves program végéhez értek, az önkormányzat még az előző ciklusban kezdte el az egészségügyi ellátást érintő fejlesztéseket, rekonstrukciókat, így mára már minden kerületi rendelő megújult. A Kucorgó téri ingatlan azért különleges, mert teljes egészében önkormányzati forrásból épült. „Eltökélt szándékunk volt, hogy az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelőink megfeleljenek a 21. századi elvárásoknak” – fogalmazott.

A szakrendelő 3 funkciót lát el, két-két háziorvosi és gyermekorvosi praxis fog működni benne, valamint a védőnői szolgálat is helyet kapott az ingatlanban. Az épületet már a tervezésnél úgy alakították ki, hogy a betegforgalmakat rendeltetési egységenként egymástól elkülönítsék. A rendelők kelet-nyugati tájolásúak, a várók világosak és a közös terek minden egységből fedetten megközelíthetők. A létesítmény megfelel a vonatkozó hőtechnikai előírásoknak és az akadálymentesítés követelményeinek is.

Horváth Tamás köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőnek a zöldmezős beruházás megvalósításáért. Mint elmondta, az épület önmagában bruttó 380 millió Ft-ba került, további 110 millió Ft-ból pedig a környékét rendezték. A beruházás része volt 29 parkoló kialakítása, ezek közül 11 a telken belül található.


Vissza
Naptár
2021 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31