Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

László Gábor baptista lelkész kapta a Rákoscsabáért Díjat

2018. december 2.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018-ban László Gábor baptista lelkésznek adományozta a Rákoscsabáért Díjat

A Rákoscsabai Közösségi Házban, 2018. december 1-én megtartott díjátadó ünnepségen Virág Mihály képviselő méltatásában kiemelte, László Gábor lelkipásztori munkáját Isten iránti alázata, az egyház szeretete, az ember tisztelete vezérli.

László Gábor 1994 óta szolgál a rákoscsabai baptista gyülekezet lelkipásztoraként. 1997-től missziótitkár, majd a Baptista Teológiai Akadémia főtitkára és oktatója. A rákoscsabai baptista gyülekezet mind létszámában, mind kultúrájában, működési rendjében László Gábor vezetésével megerősödött, a hagyományokat az új kezdeményezésekkel ötvöző, befogadó szeretet közösséggé vált. Tagjai létrehozták a Rákoscsabai Béthel Alapítványt a gyülekezeti jószolgálati munka megsegítésére.  Az alapítvány a gyülekezettel együttműködve évek óta támogatja az eleki gyermekotthon lakóit, rendszeresen segítik a kárpátaljai magyar közösséget, és minden héten önkéntes munkát végeznek a téli ételosztás alkalmával. A gyülekezet társadalmi szolgálatot teljesít a rákoskeresztúri Virágoskert  Értelmi Sérültek elnevezésű nappali és átmeneti otthonban, valamint a hozzá tartozó pedagógiai intézmény fenntartásában. A rákoscsabai baptisták László Gábor vezetésével felújították az évszázados imaházát, új közösségi és gondnoki lakást építettek. Megújult a kertészlak, rekonstruáltatták az imaház régi orgonáját. Kezdeményezésükből született meg az országos baptista értelmiségi egyesületi mozgalom.

A Rákoscsabáért Díjat – Budai Tibor grafikusművész által készített díszoklevelet, és Csorba Katalin szobrászművész emlékplakett alkotását – Horváth Tamás alpolgármester adta át László Gábornak, aki vallja, a hit ad megbékélést a léleknek és erőt a testnek.

Az ünnepi műsor első részében a gyülekezet tagjai köszöntötték vezetőjüket, majd az est meglepetés vendége, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekes, Varga Miklós összeállítása hangzott el az István, a király és a Megfeszített című rockoperákból.

Az állófogadáson pohárköszöntőt mondott Dunai Mónika országgyűlési képviselő, közreműködött Kiss László népzenész.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29