Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Biztonságos körülmények a rákosmenti iskolákban

2020. november 6.   |   MédiatárMédiatár

Hivatalosan is átadták a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium új, Rákosmente Önkormányzata támogatásával épült kerítését. A kerület iskolái a napokban kapják meg a tankerület révén a fali lázmérőket, valamint több száz liternyi fertőtlenítőszert.

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere elmondta, hogy ezzel hatéves ügy végére került pont. Az iskola ugyanis két épületben működik, a diákoknak át kell járniuk egyikből a másikba, az iskola vezetése ehhez akart biztonságos körülményeket teremteni. Az a megoldás született, hogy az önkormányzat átadta az intézménynek az iskolaépületek közötti közterületet, amelyet 110 méter hosszú kerítéssel határoltak le. Így az iskola új udvart is kapott, ahol a tanulók védett területen tartózkodhatnak az épületeken kívül. A kerítéshez összesen négy kapu épült, a Pesti út és a Gyökér utca felől is van egy-egy bejárat.

Szintén átadták azokat a fertőtlenítő szereket, amelyeket az Operatív Törzs döntése alapján az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosít a köznevelési intézményeknek. Rákosmente iskolái összesen 850 liter kéz-, valamint 700 litert felületfertőtlenítőt kapnak az elkövetkező napokban. A kormány a Kelet-Pesti Tankerületi Központnak 65 db fali lázmérőt is biztosít, amelyeket folyamatosan szerelnek fel az iskolákban. Az aktív állományú pedagógusok összesen 1443 üveg Béres-cseppet kapnak a gyártó felajánlásának köszönhetően. A Kelet-Pesti Tankerületi Központ saját költségvetése terhére további 732 üveggel rendelt közvetlenül a gyártótól, a nem pedagógus munkatársaknak.

Az átadásokon részt vett Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás polgármester, dr. Füzesi Péter alpolgármester, Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó, a Kelet-Pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, valamint dr. Hicz János és Sarkadi Nagy Adrien iskolaigazgató.


Vissza
Naptár
2021 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31