Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. április 6.   |   MédiatárMédiatár

A Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat az elmúlt héten is folytatta a rákosmenti idősek, gyermekek és rászorulók védelmének érdekében tett törekvéseit, április első napjaiban szociális szolgáltatásaik közül az étkeztetésre volt a legnagyobb igény, a kiszállítások száma múlt héten meghaladta az 1580-at. Idős gondozottaik örömmel fogadták, hogy Rákosmente Önkormányzata minden igénylőtől átvállalta az ételkiszállítás költségét, valamint minden kérelmezőhöz eljuttatták a segítségnyújtás során hívható telefonszámmal ellátott tájékoztatót is.

A személyes találkozások elkerülése érdekében a szervezet szünetelteti foglalkozásait, a klubtagokkal telefonon és online formában tartják a kapcsolatot. Az elmúlt héten 160 idős ügyféllel folytattak segítő beszélgetést, emellett Facebook csoportot is üzemeltetnek, ahol naponta tesznek közzé híreket, üzeneteket, korábbi klubeseményről emlékeket, élményeket, fotókat osztanak meg.

A szervezet további 400 érdeklődőt tájékoztatott az igénybe vehető szolgáltatásokról, így 102 esetben bevásároltak, recepteket vettek át a Bajcsy Zsilinszky Kórház rendelőintézetében, gondoskodtak a gyógyszerkiváltásokról, számlafizetésekről és kulcsmásolásról. Ezenfelül online formában segítették a hivatalos ügyintézést és a közelgő ünnepre tekintettel különleges kéréseket is igyekeztek teljesíteni. Több esetben nemcsak a napi, hanem nagyobb bevásárlást is vállalták.

A szolgálat munkatársai példaértékű odaadással és odafigyeléssel biztosítják az ellátást. A segítségnyújtás iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, jelenleg 76 idős ügyfél gondozását biztosítják. A múlt hét során a személyi gondozás, szociális segítések és a háztartási tevékenységben való közreműködések száma meghaladta a 600-at.

Mindezek mellett Rákosmente Önkormányzatának munkatársai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerületi időseket segítsék. Kollégáink több, mint 500 telefonhívást bonyolítottak le, a beérkező kérések alapján pedig ezúttal is bevásárlást, gyógyszerkiváltást és csekkbefizetést teljesítettek. A felmerülő igények továbbra is teljesen változóak, azonban az Önkormányzat munkatársai most is a kerületi lakosokért, egészségük megóvásáért dolgoznak, hogy minden veszélyeztetett korú polgárnak megfelelő ellátást biztosítsanak.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30