Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Új sportpadlóval a kerületi párbajtőr oktatás fejlesztéséért

2018. december 4.   |   MédiatárMédiatár

Új sportpadlót kapott a Diadal Úti Általános Iskola 2018 második felében, melynek hivatalos átadóját december 3-án tartották az oktatási intézmény tornatermében.
Rákosmente Önkormányzata a Magyar Vívó Szövetséggel az elmúlt években kiemelten kezelte az itt folyó párbajtőr tehetséggondozást. A Budapesti Honvéd Sportegyesület vívószakosztályával karöltve komoly anyagi erőkkel támogatta a tornaterem vívóteremmé fejlesztését. A többoldalú együttműködésnek köszönhetően az elektronikus pástok után a 25 éves sportpadló helyén megvalósult egy új, esztétikus, tartós kivitelezésű rajzolattal ellátott felület. A fejlesztéshez Rákosmente Önkormányzata 2 millió forinttal járult hozzá.
Az átadó rendezvényen Horváth Tamás alpolgármester emlékeztetett rá, a többoldalú együttműködés az Önkormányzat, a Magyar Vívó Szövetség, a Budapesti Honvéd SE és a Diadal Úti Általános Iskola között 2008-ban indult. Az azóta eltelt években a fejlődés nem állt meg, tette hozzá, és Rákosmente Önkormányzata ezt követően is kitart az itt folyó vívásoktatás, versenyszervezés anyagi és erkölcsi támogatása mellett.
Az esemény keretében a felek képviselői, dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató, Csampa Zsolt a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Horváth Tamás Rákosmente alpolgármestere, a BHSE képviseletében Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint Raffay Gábor a Diadal Úti Általános Iskola igazgatója kézjegyükkel látták el és ezzel megújították az eddigi Támogatói Nyilatkozatot, melyben a felek kifejezik azon szándékukat, hogy az iskolával eddig kialakult kapcsolatukat e dokumentummal is megerősítik.
Az átadó rendezvény zárásaként Raffay Gábor igazgató a 2019 elején megrendezendő Budapest Párbajtőr Diákbajnokságra invitálta a megjelenteket, melyet immár hetedik alkalommal a rákoscsaba-újtelepi oktatási intézmény szervez.


Vissza
Naptár
2021 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31