Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

A Főváros díjjal ismerte el a Rákosmenti Adományház és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat példaértékű munkáját

2018. november 19.   |   MédiatárMédiatár

Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából 2018. november 17-én Budapest Főváros Közgyűlése Zalabai Gábor díjban – Budapestiek Esélyegyenlőségéért díj – részesítette a Rákosmenti Adományházat a nehéz szociális helyzetben élő emberek életfeltételeinek javítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért.  Az Újvárosháza Dísztermében Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében Tarlós István főpolgármester és Szalay-Dobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes adta át a főváros kitüntető díját Szabó Tibornénak.
Fővárosért Emlékzászló díjat kapott a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat Budapest természetvédelmi értékeinek védelme, biztonsága érdekében nyújtott példaértékű tevékenysége elismeréseként. A díjat átvette Oláh Csaba intézményvezető.
Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester Budapest egyesítésének 145. évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen a főváros és a kormány együttműködéséről szóló megállapodást írt alá. „Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll, a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg” – mondta Orbán Viktor a megállapodás aláírását követően, amelynek részeként létrehozták a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát. A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, 2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb, legbiztonságosabb nagyváros Európában, majd hozzátette, ehhez a városvezetés és a kormány részéről is jól szervezett, kemény, közösen végzett munkára lesz szükség. A kormányfő a 2010 óta elért budapesti eredmények között említette a 4-es metró befejezését, az Országház, a Kossuth tér, a Zeneakadémia, a Budai Vigadó, az Erkel Színház, a Szépművészeti Múzeum és a Ludovika megújítását. Folyamatban van a Városliget rekonstrukciója, az Operaház, az Iparművészeti Múzeum és a 3-as  metró felújítása is. A kormányfő kiemelte, a mai nap Budapest születésnapja. Budapest a magyaroknak az örök város, a város, amely minden magyaré, bármely pontján is éljen a világnak. Budapest nemzeti alkotás, nemzeti teljesítmény, nemzeti siker, igazi nemzeti kincs. A főváros felépítését az újkori történelmünk talán legnagyobb magyar közösségi teljesítményének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29