Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Újabb játszótér-fejlesztés a kerületben – megszépült a Heltai téri gyermekpark

2021. március 26.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az itt élő kisgyermekes családok szabadidejének biztonságos, minőségi eltöltésére, így a kerületi játszóterek felújítására, karbantartására. Korábbi években a kültéri-, tavaly az intézményi gyermekparkokat újította fel az önkormányzat, idén azok a helyszínek következnek, melyek ebből kimaradtak. 

Március 26-án Horváth Tamás polgármester – dr. Bakos András alpolgármester és Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő társaságában – hivatalosan is átadta a Heltai téren felújított játszóteret. 

Annak érdekében, hogy hasznos, a szülők és a gyermekek igényeinek egyaránt megfelelő eszközök kerüljenek beépítésre, Rózsahegyi Péter, a körzet önkormányzati képviselője Facebook-csoportban, illetve a környéken elhelyezett plakátok segítségével felmérte a térre kijáró családok véleményét az új játékok kiválasztása előtt. 

A közel 17 millió forintos önkormányzati beruházás során új kéttornyú, kétcsúszdás várat helyeztek el a szakemberek, az alatta lévő homok feltöltésével. Megvalósult a helyszínen található összes sérült, törött és hiányos eszköz elemeinek pótlása, felújítása, cseréje, valamint azok festése. Elforgatták a kerti ivókutat, kiépítve hozzá a vízelnyelőt és a szikkasztó aknát. Emellett összesen 9 db P alakú kerékpártámaszt helyeztek ki a tér mindkét bejáratához, lefestették a padokat, kertészeti karbantartást végeztek, illetve egy mókuskerékkel is bővült a gyermekpark. 

Ezúton szeretnénk felhívni a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a saját és mások egészségének megóvása érdekében minden esetben a hatályos jogszabályok betartásával látogassák a játszótér területét is!


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30