Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Jó hírek a Fővárosi Közgyűlésből

2017. április 6.

Tegnap két fontos rákosmenti fejlesztésünkre sikerült külső anyagi forrást szereznünk, összesen 490 millió forint értékben. A TÉR-KÖZ pályázat keretében a Fővárosi Közgyűlés támogatta az új Rákoshegyi Közösségi Ház, valamint a Rákos-patak és Szilas-patak menti bringautakat összekötő Naplási úti kerékpárút megépítését. A költségek másik felét Rákosmente Önkormányzata biztosítja. Jelenleg az építési terveket készítjük, a beruházások 2018-ban valósulhatnak meg.

Újabb fontos döntés született az M2 metróvonal-gödöllői HÉV összekötése és a rákoskeresztúri metrószárnyvonal kialakítása ügyében. A Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta a Budapesti Közlekedési Központtal szükséges Fejlesztési Megállapodást, amely felhatalmazza a céget, hogy a lebonyolított közbeszerzés alapján 2,4 milliárd forint értékben megköthesse a szerződést a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt.-vel a következő feladatokra:

a) A vonal forgalmi és műszaki paramétereinek véglegesítése (MT felülvizsgálat)
b) A vonal forgalmi és műszaki paramétereinek véglegesítése (rákoskeresztúri szárnyvonal, tanulmánytervi munkarészek)
c) Elvi előzetes típusengedély megszerzése a vonal új hibrid járművére vonatkozóan
d) Szabályozási tervi környezet rendezése (fővárosi szakasz – meglévő HÉV nyomvonala)
e) Szabályozási tervi környezet rendezése (fővárosi szakasz – rákoskeresztúri nyomvonal)
f) Engedélyezési tervek készítése a Déli pályaudvar bez. - Pillangó utca bez. szakaszra
g) Engedélyezési tervek készítése a metró és a hév összekötésének Örs vezér téri átvezetésére (Pillangó utca kiz. - Rákosfalva kiz.)
h) Engedélyezési tervek készítése a Rákosfalva bez. - Cinkota bez. szakaszra
i) Engedélyezési tervek készítése a Cinkota kiz. – Kistarcsa kórház bez. szakaszra
j) Engedélyezési tervek készítése a rákoskeresztúri ágra vonatkozóan
k) Engedélyezési tervek készítése a csömöri ágra vonatkozóan

Lépésről-lépésre haladunk előre. A fentiek azt jelentik, hogy 2019-ben jogerős építési engedélye lehet a rákoskeresztúri metrónak. A következő csatát már a kivitelezés érdekében vívjuk, az Európai Unió és a magyar kormány támogatását kell megszereznünk, hogy a 2020-2027-es EU-költségvetési ciklusban megépülhessen a projekt.

Zárásként még egy örömteli dolog: a Fővárosi Közgyűlés tegnap Budapest díszpolgárává választotta a Rákoscsabán élő Dr. Fenyvesi Mátét. A Tüske becenévre hallgató egykori labdarúgó Puskás mellett kezdte balszélsőként 1954-ben, az Aranycsapatban. Tagja volt az 1964-es EB-bronzérmes magyar válogatottnak, a Fradival megnyerte a Vásárvárosok Kupáját. Összesen 76 alkalommal öltötte magára a címeres mezt. Később állatorvosként praktizált, 1998-2006 között parlamenti képviselőként is dolgozott. A kitüntetéshez gratulálunk!

Forrás: Riz Levente polgármester facebook oldala


Vissza
Naptár
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31