Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Új játszóeszközökkel gazdagodott a Micimackó Óvoda

2019. október 4.   |   MédiatárMédiatár

Október 4-én délután Horváth Tamás alpolgármester nyitotta meg a Rákosmenti Micimackó Óvoda Mihány-napi rendezvényét. A városvezető köszöntőjében elmondta, örömmel lépte át az intézmény kapuját, hiszen egy korszerű, megújult játékokkal felszerelt óvodába mindig szívesen tesz látogatást. Közel 20 millió forint értékben számos kültéri játszóeszközzel bővült az óvoda udvara, köszönhető mindez az intézményvezető kitartó lobbi tevékenységének is. Fontos, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között tölthessék mindennapjaikat, az önkormányzat ez irányú törekvése töretlen – tette hozzá az alpolgármester.

A felújítás során az óvoda udvar hátsó részén lévő elavult, elhasználódott eszközöket és burkolatokat elbontották. A megújított, új faszerkezetű zsindelyfedésű tetővel fedett homokozóhoz és az új játszóeszközökhöz új járda épült. Az udvar hátsó részére egy hajót helyeztek el árnyékoló vitorlával, bordásfallal, mászóhálóval, csúszdával, öntöttgumi-burkolatos esésvédelemmel. A homokozó mellé új egyensúlyozó gerenda készült. A gyerekek örömére egy mozdonyból és két vagonból álló kisvonatot is telepítettek.  Ez alá szintén esésvédő öntött gumi került. A nagyobbak számára játszótornyot - mászólétrával, mászófallal, csúszdával, két lapülőkés hintaállvánnyal, esésvédő öntött gumi burkolattal helyeztek el.

A városvezetőt követően Kovácsné Pálvölgyi Gabriella óvodavezető ragadott szót köszönetnyílvánítás céljából, ezt követően pedig rövid ízelítőt adott Mihály-napi rendezvényük előzményeiről, folyamatáról. Minden évben e jeles alkalomból kiállítás nyílik azon tárgyakból, melyeket a gyermekek közösen az óvodában, illetve otthon családjukkal együtt alkothatnak. Az idei évben gyümölcs és zöldségfigurákat készíthettek az ovisok, melynek fődíja egy vándorserleg, melyet minden évben a legügyesebb csoport tudhat magáénak. „Zöld Óvodaként” és „Madárbarát Óvodaként” fontos az intézmény számára a hagyományok ápolása, évről-évre tapasztalják a program sikerességét. Az idei évben a Katica csoport nyerte el a kupát. A zsűrizésben dr. Piláth Károly önkormányzati képviselő is segédkezett. Az eseményen részt vett Fohsz Tivadar alpolgármester.


Vissza
Naptár
2020 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31