Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Pingpong parkot avattak a Gregor József Általános Iskola udvarán

2020. szeptember 10.   |   MédiatárMédiatár

Ünnepélyesen átadták szerdán a Gregor József Általános Iskola új játszóterét. Az eddigi kihasználatlan udvarrész, az egykori szurkolódomb helyén új közösségi teret hoztak létre, kültéri pingpongasztallal és megújult padokkal.

Horváth Tamás polgármester az avatóünnepségen kiemelte, hogy a fejlesztés a közösség összefogásának köszönhetően valósult meg. Külön köszönetet mondott a szülőknek a hozzájárulásukért. A játszóteret ugyanis az önkormányzat támogatása mellett a szülők segítségével újították fel. Egy vállalkozó apuka közreműködésével végezték a térkövezést, a beruházást a szülői alapítvány bevételeivel támogatták, és a februárban rendezett alapítványi bál bevételeit is az új játszótér kialakítására fordították.

Az iskola új, modern épületszárnyának 2005-ös átadásakor kialakított egykori iskolai szurkolódomb az idők során rossz állapotba került, ez tette szükségessé a felújítást. A Gregor József Általános Iskolában a tanulói létszám gyors emelkedése tapasztalható, ezért az iskola vezetése úgy döntött, hogy elbontják az egykori szurkolódombot, annak helyén pedig új játszóteret, pingpong parkot alakítanak ki. A területen az ott álló 3 hársfát megmentették, egy akácfát, valamint az elburjánzott bokrokat pedig eltávolították.

Dunai Mónika országgyűlési képviselő is az összefogás eredményét méltatta. Örömét fejezte ki, hogy megújult az eddigi kihasználatlan udvarrész, és új közösségi tér jött létre.

A pingpong park kialakításához Horváth Tamás polgármester, dr. Piláth Károly, Halász Dezső és a körzet önkormányzati képviselője, Rózsahegyi Péter is támogatásával járult hozzá. A szülőktől és a képviselőktől kapott támogatás mintegy 1,5 millió Ft volt.

Az eseményen részt vett Halász Dezső és Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő, dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó, a Kelet-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, valamint Magyar László magyar bajnok asztaliteniszező.


Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30