Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

A kóbor macskák túlszaporodásának megakadályozása érdekében tovább folytatódik a Rákosmente Önkormányzata által indított akció

2021. február 15.

Humánus és hatékony megoldás az Állatbarát Rákosmente Koncepció részeként

A 2019-ben indult akció nagy sikerére és eredményességére való tekintettel 2021 év elején, még a kora tavaszi ivarzás előtt újraindítjuk programunkat annak érdekében, hogy megakadályozhassuk az újabb, robbanásszerű szaporulatot. 

A beérkezett bejelentések alapján idén is akcióterv készül a macska kolóniák beazonosítására, szakszerű és humánus befogására, ivartalanítására, megjelölésére, majd visszahelyezésükre eredeti környezetükbe. A macskák fájdalom -és sérülésmentes begyűjtését és elszállítását a részt vevő állatorvosi rendelőbe hivatásos állatbefogó végzi. A befogott állatok ivartalanítását és tartós megjelölésüket - a későbbiekben ivartalanított macskaként történő azonosításuk érdekében - a XVII. kerületi Babóca Állatorvosi Rendelőintézet orvosai végzik. Az állatorvosi rendelőben a NOÉ Állatotthon Alapítvány elkülönített karantén részt alakít ki, ahol az állatok rövid megfigyelésen esnek át és a műtét után a lábadozás első időszakát biztonságban tölthetik el. 

Forródrótos email címet hoztunk létre, melyen egyrészről a lakosságnak lehetősége van bejelenteni az általuk ismert elvadult, gazdátlan macska csapatokat, másrészről feltehetik a felmerülő kérdéseiket az akcióval kapcsolatban. 

Email címünk: kobormacska@rakosmente.hu.  

Kérjük Rákosmente macskatartóit, hogy ügyeljenek kedvenceik kóborlásának megakadályozására a vonatkozó állatvédelmi törvény előírásai szerint. Annak érdekében, hogy a gazdás macskák véletlenül se kerüljenek be a programba, gondoskodjanak az állat mikrochippel történő megjelöléséről. A megjelölést bármelyik állatorvosi rendelőintézetben kérhetik. 

Együttműködésüket köszönjük!


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30