Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. június 3.   |   MédiatárMédiatár

Ismét tartalmas és értékes hetet zárt a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat.

A szervezet gépkocsivezetői és konyhai dolgozói a múlt héten is töretlen odaadással végezték munkájukat, melynek eredményeként 1621 adag ebédet szállítottak ki, így ünnepek alatt is időben meleg ebéd került a kerületi idős polgárok asztalára. 

A szervezet dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gondozás és ápolás mellett szolgáltatásaikat személyessé tegyék és örömöt vigyenek gondozottjaik mindennapjaiba.

Gondozónőik közel 170 alkalommal látogatták meg a házi segítségnyújtást igénylő szépkorúakat. Háztartási tevékenységben 81, a lakókörnyezet higiéniai megtartásában 45 alkalommal segítettek. Bevásárlást 52 alkalommal végeztek.

Az intézmény az elmúlt hét során elvégezte a térítési díjak felülvizsgálatát. Az idős ügyfelek nagy örömmel fogadták, hogy az ebédkiszállítás díját június hónapra is átvállalta Rákosmente Önkormányzata.

A mentálhigiénés szakemberek és a pszichológusok 647 alkalommal biztosítottak lelki, mentális támogatást és információnyújtást a rákosmentieknek. Családsegítő, esetmenedzser, tanácsadó és asszisztens munkatársakkal 314 telefonhívást fogadtak.

A kerületi összefogás szép példájaként említhető meg, hogy Rákosmente Önkormányzata 45 tartós élelmiszert és háztartási termékeket tartalmazó csomagot adott az intézménynek. A csomagokat folyamatosan adják át a szervezet kollégái a rászoruló ügyfeleknek. Az önkormányzattól múlt héten további 31 adag meleg ebédet kaptak a gondozott családok.

Mindezek mellett Rákosmente Önkormányzatának munkatársai továbbra is segítséget biztosítanak a kerületi idős polgártársainknak. Kollégáink közel 200 telefonhívást bonyolítottak le, a beérkező kérések alapján ezúttal is bevásárlást, gyógyszerkiváltást, csekkbefizetést és levélfeladást teljesítettek. Emellett adományok kiszállításával is hozzájárultak a rászorulók támogatásához.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30