Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Ismét óriási sikerrel zárult az 525 CUP streetball fesztivál

2019. augusztus 26.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzatának támogatásával 12. alkalommal, 12 csapat részvételével, nagy érdeklődés mellett került megrendezésre augusztus 25-én az 525 CUP elnevezésű utcai kosárgála, amely minden évben a nyár végének megállíthatatlan közeledtét is jelzi. Az akadémiaújtelepi sportpályán, a rendezvény frissen felfestett logója köré felsorakozott csapatokat Horváth Tamás alpolgármester köszöntötte, kiemelve, a városvezetés évek óta örömmel támogatja a fiatalok körében egyre népszerűbb sportágat.

A rendezvény állandó támogatója, szervezője Koszorúsné Tóth Katalin önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy 13 évvel ezelőtt, egykori óvodásának, Tóth Ádámnak javaslatára, Riz Levente polgármester támogatásával közösen valósították meg az 525. téren az utcai kosárlabda pályát, ahol az idén 12. alkalommal rendezték meg a kosárfesztivált. A sport mellett évek óta a fakanál is főszerepet kap a téren, hisz baráti társaságok, a környéken élő nagycsaládosok a rendezvény ideje alatt bográcsokban készítik el az ebédet. Az idei megnyitó ünnepségen fellépett a kerületi Bartók Béla Zeneiskola ifjú fuvolásainak zenekara is, és bekapcsolódtak a versenybe a Keresztúri Központi Sportsuli ifjú tanítványai is.

A közös fotó után, miközben szólt a hip-hop, az utcai kosarazás elválaszthatatlan kísérő zenéje, Tóth Ádám, a rendezvény megálmodója, főszervezője ismertette a verseny szabályait. Az elmúlt évek hagyományait követve, az idén is kő-papír-ollóval döntötték el, melyik csapat kezdi el a játékot. A nap folyamán még volt zsákolóverseny, 3 pontos dobó- és büntető dobóverseny, királyválasztás, de a legfontosabb a sport szeretete és a remek hangulat, amely egész nap jelen volt az 525. téren.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29