Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Klubnap a Rákoshegyi Közösségi Házban – szakmai előadások a „közösség lámpásai projekt” keretében

2020. február 5.   |   MédiatárMédiatár
Február 4-én délután rendezték meg a Rákoshegyi Közösségi Házban a „közösség lámpásai projekt” keretében a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesület klubnapját.

Az eseményen dr. Füzesi Péter alpolgármester elmondta, nagyon fontos a szervezet tevékenysége, melyet már 2012-ben az önkormányzat is felismert, ennek köszönhetően 2014-től kezdve évről- évre egy együttműködési megállapodás keretén belül támogatja az egyesületet. Hozzátette, a szervezet sok hasznos feladatot lát el és szakértők bevonásával tájékoztatja az embereket, így nagyban segítik az önkormányzat munkáját.

Az alpolgármester továbbá elmondta, az egyesületnek fontos feladata, hogy felkeresse azokat az embereket, akik szívesen csatlakoznának a közösséghez. Kiemelte, a szervezet érdekes és sokszínű programokat rendez és az évek folyamán egy igazán támogató csapat jött létre. Hozzátette, az egyesület aktívan részt vesz az önkormányzat által szervezett rendezvényeken is, mely külön öröm a városvezetés számára, ezáltal az álláspontjukat egyre több ember megismerheti.

Dr. Füzesi Péter külön örömét fejezte ki, hogy az óvodákban, általános- és most már a középiskolákban is vannak érzékenyítő programok, így a gyermekek minél fiatalabb életkorban megismerhetik azt, hogy bizonyos szituációkban hogyan kell viselkednie a feleknek. Hozzátette, ebben az évben is segíti az önkormányzat a szervezetet, sőt 20 százalékkal szeretnék növelni a támogatás mértékét.

Ezt követően az egyesület jogásza dr. Lukács Réka tartott előadást a résztvevőknek, ahol szó esett az önrendelkezési jogról, az akadálymentesítésről, valamint a jelenlévők informálódhattak az Egyenlő Bánásmód Hatóság működésével kapcsolatban is.

A délután folyamán Acsai Péter, az egyesület munkatársa, történész készült előadással a katonai térképészet világnapja alkalmából, majd Domoszlai János előadását hallgathatták a résztvevők, aki zenés produkciójával emelte az esemény hangulatát.

A rendezvény zárásaként kötetlen beszélgetés vette kezdetét finom harapnivalók mellett.

Vissza
Naptár
2020 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31