Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Közös ügyek és megoldások – közmeghallgatást tartott Rákosmente Önkormányzata

2018. november 23.

November 22-én a Vigyázó Sándor Művelődési Házban kerültek terítékre a XVII. kerületi választópolgárokat foglalkoztató közérdekű kérdések. Az önkormányzathoz több mint kétszáz megkeresés érkezett a korábban meghirdetett felületeken keresztül, de a helyszínen is lehetőség nyílt új észrevételek megfogalmazására. A beküldött kérdések és javaslatok között kiemelt témának bizonyult a kerületi úthálózat túlterheltsége, a közintézmények infrastrukturális állapota, s a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén tapasztalható problémacsoport is.

Horváth Tamás alpolgármester megnyitó beszédében külön köszöntötte a meghívott rákosmenti szervezetek és intézmények képviselőit, valamint Rákosmente Önkormányzata Képviselő- testületének tagjait.

A közmeghallgatáson elhangzott, a kerület vezetői eddig is minden erejüket mozgósították a közlekedési anomáliák felszámolása érdekében. – Folyamatosak az útfejlesztések, ahol szükséges volt forgalom lassító eszközöket telepítettünk, s a közlekedési rendet is a lakók igényeinek megfelelően alakítottuk. Ugyanakkor az autósok száma olyan mértékben megnőtt az elmúlt években, hogy az továbbra is problémákat fog okozni – hangzott el Horváth Tamás alpolgármestertől.

Neuralgikus pontnak bizonyult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zaj- és környezetszennyezésének problémája is a közmeghallgatásra érkező polgárok körében. Fohsz Tivadar alpolgármester hangsúlyozta, az Önkormányzat minden jogi lehetőséget megpróbált eddig is és megpróbál a jövőben is megragadni annak érdekében, hogy előrelépés történjen ebben a rákosmentieket évtizedek óta ellehetetlenítő helyzetben.

Járdafelújítás kapcsán is sok javaslat érkezett az Rákosmenti Önkormányzathoz. – Több száz kilométernyi járda található a kerületben, mindent elkövetünk, hogy mielőbb kijavítsuk ezeket – mondta Horváth Tamás, aki hozzátette egy kormányzati program keretében 2020-ra komoly előrelépést vár ezen a területen.


Vissza
Naptár
2021 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31