Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Eötvös József Emlékplakettel tüntették ki a Kelet-Pesti Tankerületet

2020. június 24.   |   MédiatárMédiatár

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ 2020. június 24-én, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény dísztermében tartotta a 2019/2020-as tanévzáró értekezletét.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek kamara koncertje után dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató olvasta fel dr. György István államtitkár levelét, melyben köszönetet mondott a pedagógusoknak áldozatkész helytállásukért, azért a megfeszített munkáért, amelyet az elmúlt hónapokban végeztek. Az államtitkár kiemelte, a pedagógusok rugalmasságának, kreativitásának köszönhető, hogy a digitális oktatás közeljövőben tervezett bevezetésének a hirtelen jött járvány nem kerékkötője, hanem katalizátora lett.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke örömmel jelentette be, hogy az idei évben a Kelet-Pesti Tankerület érdemelte ki az Eötvös József Emlékplakett kitüntetést a nevelési-, oktatási intézmények fenntartása érdekében kifejtett eredményes tevékenységének, magas színvonalú működtetésének elismeréseként. Az emlékplakettet átvette dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató és helyettese Lengyel-Fehér Gyöngyi.

Az ünnepélyes tanévzárón dr. Füzesi Péter alpolgármester köszöntötte a jelen lévő intézményvezetőket, majd gratulált a tankerület munkatársainak az Eötvös József Emlékplakett kitüntetéshez. Beszédében hangsúlyozta, igaz, hogy Rákosmente Önkormányzata már nem fenntartója a kerületi iskoláknak, de a korrekt közös gondolkodás és munka, a helyi érdekegyeztetés folyamatos működtetése továbbra is garancia arra, hogy a gyermekek egyre jobb körülmények között tanulhassanak. A digitális oktatással kapcsolatban az alpolgármester kiemelte, a járvány okozta rendkívüli hónapok a pedagógusoknak, a diákoknak és a szülőknek is egyaránt nagy próbatételt, kihívást jelentett, de mindenki kitűnően vizsgázott. Végezetül Rákosmente Önkormányzata nevében vidám, gondtalan vakációt kívánt a tanároknak, valamint a diákoknak, amely után feltöltődve, egészségesen tudnak visszatérni ősszel az iskolákba.

Dr. Fekete Ildikó tanévzáró értékelésében kiemelte, Európában egyedülálló módon, csupán egy hétvégébe és egy hétbe tellett, hogy az intézmények megoldják a rendkívüli helyzet teremtette új munkarendet, és a kerületi iskolákban elindítsák a digitális oktatást. Köszönet a kiváló informatikusoknak, a kreatív pedagógusoknak és a szülőknek egyaránt. A diákoknak korántsem okozott olyan problémát az új tanítási forma, mint a felnőtteknek, a fiatalok igen hamar képesek voltak alkalmazkodni a digitális tanórákhoz, fogalmazott az igazgató. A folytatásban Hicz János, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője számolt be kollégáinak, náluk miként zajlott a digitális oktatás.

Végezetül átadásra került az Emberi Erőforrások Minisztere, dr. Kásler Miklós által adományozott  Pedagógus Szolgálati Emlékérem, amelyet azon pedagógusok kapnak, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek. Az idén Tóváriné Perémi Orsolya a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, és Jurecz Emil a Szabadság Sugárúti Általános Iskola intézményvezetője vehette át az emlékérmet.

A tanévzáró díszvendége, Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus Hivatás, személyiség és stresszkezelés címmel tartott előadást.


Vissza
Naptár
2021 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31