Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020. május 25.   |   MédiatárMédiatár

Ismét tartalmas és értékes hetet zárt a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat. Az elmúlt héten továbbra is magas számú igény jelentkezett a szociális, valamint a család- és gyermekjóléti szolgáltatásaik iránt.

A szervezet gépkocsivezetői és konyhai dolgozói a múlt héten is töretlen odaadással végezték munkájukat, 13 kolléga összehangolt feladatteljesítésének köszönhetően 1654 adag meleg ebéd került időben a szépkorúak asztalára. A szolgálat gépkocsivezetői az ételkiszállítás mellett az adományok átvételében, kiosztásában és az időseknek való bevásárlásban is segítettek, gondozónőik pedig folyamatosan tartották a kapcsolatot a 127 házi segítségnyújtást igénylő ügyféllel, akik közül 85 főt összesen 181 alkalommal látogattak meg.

A szervezet dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gondozás és ápolás mellett szolgáltatásaikat személyessé tegyék és örömöt vigyenek gondozottaik mindennapjaiba.

Az intézmény munkatársai 160 klubtaggal heti szinten tartották a kapcsolatot. Vannak folyamatos „facebookos” programjaik, mint például az MTVA filmarchívumának, az operettek, színházi és balettelőadások elérhetősége, valamint virtuális múzeumlátogatások. Emellett kvízjátékokra, tornákra, valamint tánckoreográfiák, tánclépések tanulására és arborétumok virtuális megtekintésére is van lehetőség.

A napi bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban 79 alkalommal nyújtottak segítséget a szolgálat munkatársai.  Az elmúlt héten 67 kliensnek 583 alkalommal egyéni tanácsadást, segítőbeszélgetést, információnyújtást biztosítottak az Életfa pszichológusai. A családsegítő, esetmenedzser, tanácsadó és asszisztens munkatársak 340 telefonhívást fogadtak.

A kerületi összefogás továbbra is példaértékű, ugyanis az Életfa - a Rákosmenti Adományház Egyesület közvetítésével - egy nagy értékű gluténmentes élelmiszercsomaggal támogatott egy kerületi családot, emellett a szervezet rendszeres segítséget kap a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől is. Rákosmente Önkormányzatának támogatásával újabb 12 adag meleg ebédet osztottak ki a szolgálat munkatársai.

Mindezek mellett Rákosmente Önkormányzatának munkatársai továbbra is segítséget biztosítanak a kerületi idős polgártársainknak. Kollégáink közel 200 telefonhívást bonyolítottak le, a beérkező kérések alapján ezúttal is bevásárlást, gyógyszerkiváltást, csekkbefizetést és levélfeladást teljesítettek. Emellett adományok kiszállításával is hozzájárultak a rászorulók támogatásához.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30