Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Becsöngettek! 100 millió forintos felújítással indult a tanév a Sugársuliban

2019. szeptember 2.   |   MédiatárMédiatár

A rákoscsabai Szabadság Sugárúti Általános Iskola 110. alkalommal megtartott tanévnyitó ünnepsége egy örömteljes, közösségét érintő bejelentéssel kezdődött, miszerint még ez évben 100 millió forint értékben megújul az iskola több épülete, a melegítő- és tálalókonyha, valamint kialakításra kerül egy új, 50 férőhelyes étkező.

A szeptember 2-ai tanévnyitó ünnepségen Horváth Tamás alpolgármester kívánt eredményes tanulást a diákoknak, különös tekintettel az első osztályosokra, akik most még kissé megilletődve várták, hogy megismerkedjenek a tanító nénivel és a többi osztálytárssal.

Rákosmente Önkormányzata 20 millió forinttal támogatja a Szabadság Sugárúti Általános Iskola felújítását, melynek köszönhetően korszerű melegítő- és tálalókonyha, valamint a csatlakozó kiszolgáló helyiségek – konyhai személyzet számára külön mellékhelyiséggel, zuhanyzóval és öltözővel – kialakítására kerül sor. Az önkormányzat gondoskodik ezeknek a helyiségeknek a berendezéséről is, valamint az utca felöli bejáratnál ajtó, és gépjármű beállására alkalmas burkolat és kapurendszer kiépítéséről.

Dr. Fekete Ildikó, a Kelet-Pesti Tankerület igazgatója elmondta, óriási összefogásnak köszönhető, hogy a kerület nagymúltú iskolája még ebben az évben 100 millió forint értékben megújul. A Klebelsberg Központ 70 millió forint támogatásának köszönhetően korszerűsítik az iskola Nyitány utcai épületét. A teljes rekonstrukció tartalmazza az energetikai felújítást, a villámvédelem kiépítését, a csapadékvíz elvezetését, mellékhelyiségek számának bővítését, akadálymentesítést és akadálymentes mosdók kialakítását. Az étkező egyelőre a továbbiakban is különálló épületként fog funkcionálni, de a belső elrendezésében átalakított épületrész az eddigi gyakorlatnak megfelelően ezután is a közoktatási funkción kívül szakkörök lebonyolítására is alkalmas lesz.

A tankerület 10 millió forinttal támogatja a felújítást, amely tartalmazza a volt gondnoki lakás épületének felújítását, a mosdók kialakítását, étkezőbútorok beszerzését és más tereprendezéshez kapcsolódó munkálatokat. Az iskolaudvar területén egy új játszótér is kialakításra kerül. A kivitelezési munkálatok várható befejezési határideje 2019. október vége.

Jurecz Emil igazgató, miután betöltötte az iskolaudvart a tanév megkezdését jelző csengő hangja, arra kérte a diákokat, legyenek mindig büszkék, amikor átlépik a 110 éves iskola küszöbét. A nagymúltú épületben mindig igen eredményes munka folyt, a kitűnő tanároknak és a nem kevésbé kitűnő diákoknak köszönhetően, fogalmazott az igazgató. Ezt követően hivatalosan is kezdetét vette a 2019/2020-as tanév a Szabadság Sugárúti Általános Iskolában.

A megnyitó ünnepségen jelen volt Virág Mihály és dr. Füzesi Péter önkormányzati képviselők.

Minden diáknak eredményes tanulást kívánunk!


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29