Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Jubileumi Pünkösdi Kórustalálkozó

2019. június 8.   |   MédiatárMédiatár

Harmincadik alkalommal került megrendezésre a Pünkösdi Kórustalálkozó június 5-7-én az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. A három napos jubileumi rendezvényen felléptek a kerületi kórusok és Rákosmente testvérvárosának, Lovran városának Lovor Vegyeskórusa.

Az ünnepi eseménysorozat zárórendezvényét a Bartók Béla AMI Piccolino Fúvószenekar térzenéje nyitotta meg, majd Rákosmente Önkormányzata nevében Horváth Tamás alpolgármester köszöntötte a közreműködőket és a hallgatóságot.

1989 májusában rendezték meg első alkalommal a Pünkösdi Kórustalálkozót kerületi és vendégkórusok részvételével. Azóta minden évben felcsendülnek a rákoscsabai templomban a pünkösdi dallamok, hirdetve a zene magasztosságát. Az egyházi feljegyzések szerint 1949. Pünkösdjén is rendeztek itt a templomban hangversenyt, így ebben az évben nemcsak a 30., hanem egyben a 80. évforduló előtt is tisztelgünk. Pünkösd szorongó és aggódó világunkban a bátorság, az énekszólás bátorságának ünnepe, az erős, a tanúságtévő lélek erejének ünnepe. Végezetül az alpolgármester köszönetet mondott a fellépő kórusoknak, Szőke Lajos atyának és Tóthné Mózer Annamáriának, aki minden évben újult erővel szervezi meg a kórustalálkozót.

Zárásként négy kerületi kórus –  Missio Cantorum Vegyeskar, a Rákoskeresztúri Szt. Kereszt Plébánia Katolikus Kórusa, a Rotunda Énekegyüttes és a Vigyázó Sándor Művelődési Ház Liszt Ferenc Vegyeskara – előadásában csendült fel Vivaldi Glória című kisoratóriuma. Szólót énekelt Darázs Renáta és Takács Zsuzsanna énekművészek, orgonán kísért Monostori Ferenc orgonaművész, vezényelt Balogh Lázár.


Vissza
Naptár
2019 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30